Urbanisme

Agres ja disposa de nou Pla General d'Ordenació Urbana

Amb la nova normativa es podran construir fins 677 noves vivendes

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat ha aprovat definitivament el Pla General d'Ordenació Urbana de la localitat d'Ages, segons la informació facilitada pel seu alcalde J. Manel Francés.

El nou instrument d'ordenació urbana permet i amplia les zones residencials i industrials, al temps que les ubica en els indrets més adients per al creixement natural de la població. A partir d'ara es podran construir al voltant de 677 noves vivendes en les noves ampliacions i un polígon industrial amb possibilitat de tractament d'aigües residuals de forma natural.

Francés ha destacat destaca que, «els grans esforços que s'han fet durant els darrers anys per treure definitivament endavant el projecte, que del total del terme municipal de 25 milions de m2, queden 115.00 m2 de sòl urbà (0,5 %), 431.300 m2 (1,73%) de sòl residencial i industrial i al voltant del 69 % queden en zona d'especial protecció, la qual cosa dona fe del caire natural, agrícola i forestal que té la nova planificació, puix entre les proteccions de Zones Natura 2000, Zones Zepa, Riu d'Agres i Parc Natural Serra Mariola fan un total de 17,2 milions de m2».

Pel primer edil, «l'aprovació ha suposat una tasca immensa des de 1999 fins a 2013. Les intenses gestions dutes a terme per l'Ajuntament durant els darrers dos anys han provocat que per fi s'aprove, desbloquejant els feixucs tràmits administratius i tècnics que venien bloquejant el procediment».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia