Urbanisme

Les modificacions del PGOU d'Elx obrin les portes a l'urbanisme irracional

L'equip de govern té com a únic objectiu permetre l'edificació en sòl no urbanitzable

Compromís per Elx ha presentat diferents al·legacions a les modificacions de diferents articles del PGOU que ha portat a terme l'equip de govern i que tenen com a únic objectiu permetre l'edificació en sòl no urbanitzable, una mesura que l'equip de govern aprovà en el ple de desembre de 2013 i que, han tractat de que passara desapercebuda per a la ciutadania.

Així ho ha explicat la portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, i el coordinador de Medi Ambient, Vicent Sansano, en una roda de premsa en què han detallat les implicacions d'aquesta decisió del govern local.

En aquest sentit, Mollà ha explicat que “esta situació és possible perquè la Generalitat va introduir en la llei d'acompanyament dels pressupostos per a 2014 diversos canvis en la Llei 11/94 d'Espais Naturals Protegits, de manera que deixen sense cobertura l'entorn d'aquestos paratges”.

El coordinador de Medi Ambient, Vicent Sansano, ha destacat que “malauradament, l'Ajuntament d'Elx s'ha afanyat en aplicar ràpidament esta mesura i, en este sentit, mitjançant canvis als articles 199, 202 i 206 del PGOU, ha derogat la normativa que protegeix de manera específica el sòl no urbanitzable”.

Davant d'aquesta situació, Sansano ha afirmat que “estem davant un error històric a l'hora de gestionar el nostre sòl no urbanitzable, ja que estes mesures afavoreixen una gran dispersió de la població i de l'activitat econòmica pel terme municipal, un fenomen que afecta a la mobilitat, l'abastiment energètic i la retirada de residus sòlids i aigües residuals”.

Per tot això, és obvi que l'equip de govern ha tractat de fer una nova maniobra que va contra els interessos econòmics i ambientals dels il·licitans, així que la Coalició Compromís per Elx els demanen que en esta ocasió “s'estalvien el ridícul d'utilitzar excuses absurdes i suprimisquen estos canvis en el PGOU”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.