Urbanisme

urbanisme

Punt final al litigi de l'Ajuntament de Castellfollit

Els afectats diuen que s'haurien pogut estalviar anys de litigis

El ple aprova el conveni entre les dues parts

Els deu anys de litigis judicials pel nou edifici consistorial entre l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca i la família Gussinyer es podrien haver estalviat si se'ls hagués fet cas. Ho va afirmar ahir Joan Gussinyer, portaveu de la família, després del ple en què es va aprovar el conveni que, si el jutge que du el cas el ratifica, tancarà aquests litigis. Va atribuir-ho tot als errors dels tècnics i sobretot a l'actitud dels polítics. “Entenc que alguns veïns només veuran el que paga l'Ajuntament. Voldria que entenguessin que és en compensació per moltes coses: topògrafs, peritatges, advocats, etc.”, va dir. Gussinyer va recordar que l'embrió del conveni aprovat ahir es va signar en vida del seu pare, el 2008, i que va quedar dues vegades sobre la taula i no van obtenir resposta tot i una demanda notarial. El 2012 la fiscalia els va aconsellar un acord. El conveni preveu una indemnització de 175.000 euros i finançar la reconstrucció d'una escala afectada. Per contra, la família cedeix els 20,4 metres quadrats envaïts i renuncia al procediment penal per expropiació il·legal contra l'alcalde i la secretària. No inclou, però, els més de 50.000 euros d'indemnització pel temps sense l'escala, perquè la sentència del Suprem que confirma la del TSJC és posterior. El ple va aprovar demanar un ajut a la Diputació per fer front a la indemnització a càrrec del fons de cooperació local.

LA FRASE

Si al final un litigi en què es demostra que l'administració no té la raó l'hagués de pagar un polític, segur que no n'hi hauria tants
Joan Gussinyer

Les obres es van adjudicar a finals del 2007

La sentència ferma que obligava a enderrocar parcialment el nou ajuntament per ajustar-lo a les alineacions i alçades del POUM és del novembre del 2010. A partir d'aquell moment, hi va haver diverses propostes redactades pels equips tècnics de l'Ajuntament. La primera fase de les obres –enderroc de l'edifici vell i construcció del nou– es va adjudicar per 750.000 euros el 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia