Urbanisme

Castellar expedienta tres bancs pels pisos buits

Seguint l'exemple que va iniciar Terrassa a finals del 2013 sancionant les entitats bancàries amb pisos buits, l'Ajuntament de Castellar del Vallès ha obert aquest mes d'abril expedients a tres entitats financeres que tenen habitatges plurifamilars desocupats al municipi. En concret, el consistori ha fet arribar els requeriments al BBVA, al Banc Sabadell i al Fondo Privado de Titulización Activos Reales perquè en un termini de 15 dies hàbils presentin els documents o justificacions que considerin adients o, sinó, posin al mercat de lloguer els tres habitatges o els cedeixin a l'oficina local d'habitatge perquè els gestioni.

Un cop passat aquest termini, i en el cas que no hi hagi al·legacions i no hagin fet cas, se'ls farà un segon requeriment previ a la sanció. El consistori adverteix que la llei del dret a l'habitatge permet imposar sancions econòmiques, primer de 5.000 euros, però que poden arribar als 900.000 euros, si fa més de dos anys que estan buits sense causa justificada.

D'altra banda, el consistori també ha subscrit, com han fet molts municipis, el conveni marc que Catalunya Caixa i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya van firmar l'octubre passat per destinar una part dels pisos buits propietat de l'entitat bancària a lloguer social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia