Urbanisme

Calonge gestionarà el tram de la C-253 a Sant Antoni

El ple aprova la recepció de tres vials que depenien de Carreteres

El tràmit agilita obres i la instal·lació de semàfors

El ple de Calonge va aprovar ahir la cessió al municipi, per part de la Generalitat, de la titularitat de dos trams de la C-253 i un altre de la C-256 que travessen el nucli de Sant Antoni i fins ara depenien de Carreteres. Es tracta, d'una banda, del tram de l'avinguda de Catalunya des del carrer Empordà fins a la intersecció amb l'autovia C-31, i de l'altra, el traçat de l'avinguda de la Cerdanya fins al límit amb el terme veí de Palamós.

En total, són 1.300 metres de vials que discorren per una zona urbana i amb un trànsit de caràcter local. L'Ajuntament calongí tenia especial interès a gestionar-los per simplificar l'execució d'obres i, per exemple, posar-hi un semàfor. L'alcalde, Jordi Soler, ha recordat que “fins i tot la senyalització d'un nou pas de vianants suposava un procés administratiu llarg i dificultós”.

Alhora, la Generalitat ha lliurat els vials acabats d'asfaltar, amb un nou semàfor per als vianants i la construcció de dos passos zebra elevats.

Vies de Santa Cristina a la Diputació

Al seu torn, el ple de Santa Cristina d'Aro va donar ahir llum verd a un tràmit oposat: deixar en mans de la Diputació la titularitat de dos trams de carreteres considerades fins ara municipals. Són la secció de la C-250 entre el final del nucli urbà i l'autovia –cap a Llagostera– i la carretera de la vall d'Aro (GI-662), des de la rotonda de l'Escola Pedralta fins a Castell d'Aro. El regidor d'Obres, Jordi Oriol, explica que el manteniment dels dos trams és molt costós i ara la Diputació els integrarà a la seva xarxa. Amb vista als pròxims anys, el consistori ha acordat cedir a l'ens supramunicipal els accessos a la Roca de Malvet, Sant Miquel d'Aro i la pista asfaltada entre Romanyà i el Mas Nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia