Urbanisme

Sant Jaume de Llierca inicia el procés participatiu del pla general

El POUM, que en principi preveurà un creixement moderat, és un dels objectius prioritaris que té l'equip de govern municipal per a aquest mandat

L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha iniciat el procés participatiu de l'elaboració del nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que ha de substituir les normes urbanístiques vigents des del 2001 i ha de ser útil les pròximes dues dècades.

La setmana passada es va fer la primera reunió informativa, en què l'equip redactor va explicar els trets generals del procés, i dissabte es va organitzar la primera de les sortides previstes per conèixer sobre el terreny diversos aspectes del terme municipal, en concret, la zona del riu i l'antiga fàbrica Brutau, que va servir per tractar el tema dels límits de la zona urbana.

Pròxima activitat

Per a dijous de la setmana que ve, dia 26, se n'ha previst una altra, aquest cop dedicada a la trama urbana, l'espai públic, els equipaments o l'habitatge, entre altres temes, “tot debatent els punts forts del nucli urbà i els aspectes que caldria millorar”, ha anunciat el consistori. El procés participatiu continuarà els pròxims mesos amb entrevistes als veïns, una enquesta i un taller.

El POUM és un dels objectius que l'equip de govern de Sant Jaume (Junts per Sant Jaume-AM) s'havia proposat per a aquest mandat. L'alcalde, Ferran Puig, havia avançat que es partiria de la idea que el creixement ha de ser moderat i que ha de permetre compactar el nucli, un objectiu que podria aconseguir amb una millor connexió entre l'eixample i la urbanització del Bosc d'en Puig, que és la zona on, en principi, s'hauria de situar el creixement urbanístic dels pròxims anys.

Quant al nucli antic l'equip de govern considera que caldria dotar-lo de la fesomia d'aquest tipus de barris, com ja s'ha aconseguit en altres pobles similars.

LA DATA

26.06.14
És la data
de la nova sortida oberta a tothom, en el marc del procés participatiu.

El polígon industrial del Pla de Politger

El futur pla general de Sant Jaume haurà de preveure els límits i el tipus de creixement de la zona industrial, situada al Pla de Politger, que és dels més importants de la comarca. Es parteix del convenciment que la zona industrial no pot créixer “com una taca d'oli” i que, primerament, cal decidir el tipus d'indústries que el municipi vol que s'hi instal·lin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia