Urbanisme

Es dóna per conclosa la rehabilitació del barri medieval de Bocairent

L'Ajuntament rep les obres per poder-ne fer ús

La Generalitat va lliurar a l'Ajuntament de Bocairent el 9 de juliol les obres de la fase 2A de la rehabilitació integral del barri medieval. D'aquesta forma, les actuacions efectuades es posen a disposició del consistori per a fer-ne l'ús per al qual estaven destinades. La signatura del document va anar a càrrec de Carlos del Riego, en representació de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient en un acte on també estaven presents Josep M. Molina, primer tinent d'Alcaldia; l'arquitecte responsable del projecte, Miguel del Rey, així com membres de l'empresa Intersa, encarregada de la materialització dels treballs, i de la Intervenció general del govern autonòmic.

Aquesta cessió arriba trenta mesos després d'estar pràcticament finalitzades les obres, encara que la previsió de la Conselleria d'Infraestructura era per a principis del 2010 tal i com va manifestar Mario Flores, titular del departament en aquelles dates, en una visita efectuada en agost de 2009. No obstant això, els impagaments de la Generalitat a Intersa i l'entrada d'aquesta en concurs de creditors van impedir l'acabament dels treballs, encara que la majoria de les actuacions programades estaven obertes al públic.

Per això, no ha sigut fins ara quan s'ha pogut donar per conclosa la fase 2A després de corregir algunes deficiències, de modificar les arquetes elèctriques per adaptar-les a les noves exigències normatives i de tancar alguns detalls.

Aquesta part de la rehabilitació del barri medieval de Bocairent, amb un cost pròxim de tres milions d'euros, incloïa la construcció d'un aparcament amb 32 places situat al vessant est del conjunt historicoartístic, els jardins de la zona de la Cantereria, de la Mare de Déu d'Agost i del Mirador, així com l'adequació de la trama urbana del perímetre oriental i meridional.

A hores d'ara, el consistori ja ha sol·licitat l'execució de la fase 2B, darrera del projecte global, per a que es duga a terme quan les possibilitats econòmiques ho permeten. Aquesta etapa consisteix en la rehabilitació dels carrers de Mossén Hilario i Gorga, la construcció d'un sender perimetral en l'àrea del Mirador i la finalització de les zones enjardinades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia