Urbanisme

Sant Joan de les Abadesses millora els carrers de la vora del nou ambulatori

Es renoven els serveis soterrats i es canvia la vialitat del sector, i s'adeqüen els espais, freqüentats per gent gran, perquè siguin més accessibles

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha començat les obres de millora urbanística al voltant del nou edifici del centre d'atenció primària (CAP), situat al carrer Ramon d'Urg. Els treballs consisteixen en la construcció d'accessos i serveis urbanístics en els seus espais adjacents, així com la fase final del procés de la vialitat interior de l'illa de la Colònia Espona, que va iniciar-se l'any 2010 juntament amb la rehabilitació de l'antiga colònia per acollir-hi habitatges socials. Aquella actuació va ser l'última duta a terme en aquesta zona, després de les obres fetes a la plaça Pompeu Fabra i a la urbanització i millora dels jardins de la Colònia Espona. Les obres actuals serviran per urbanitzar un espai públic que actualment no ho està, millorar-ne els serveis com ara la recollida d'aigües i l'enllumenat i, finalment, millorar l'accessibilitat i la circulació dins aquest sector. El cost estimat és d'uns 64.000 euros, dels quals 33.000 els finançarà la Diputació. Si s'acompleixen les previsions, l'obra estarà acabada a la tardor.

L'Ajuntament ha explicat que els nous treballs s'emmarquen en un paquet de projectes més ampli. Així, en els últims sis anys s'han dut a terme diferents actuacions de millora a l'illa d'equipaments compresa entre els carrers Joan Maragall, Ramon d'Urg, Ramon de la Bisbal i la carretera de Camprodon: s'ha remodelat la Fundació Emma (se n'ha ampliat el nombre de llits disponibles, per exemple), s'han construït 25 habitatges de protecció oficial per a gent gran a la Colònia Espona i s'ha construït el nou consultori, en un solar que hi havia entre els carrers Joan Maragall i Ramon d'Urg.

Molta gent gran

La construcció o millora de tots aquests equipaments públics ha provocat que aquesta part del municipi, abans poc concorreguda, s'hagi convertit en els últims temps en una zona molt transitada, especialment per persones grans amb mobilitat reduïda. L'equip de govern local afirma que, per aquest motiu, s'ha cregut convenient urbanitzar el passatge que va del carrer Ramon d'Urg a la Colònia Espona, així com construir una rampa que connecti la colònia amb els carrers Joan Maragall i Manigosta. Aquest espai, que fins ara formava part de la finca, també proporciona accés al carrer a una de les sortides d'emergència del nou consultori.

LA XIFRA

64.000
euros
és el pressupost de les obres, finançades en part per la Diputació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia