Urbanisme

Banyeres de Mariola publica el catàleg de béns i espais protegits

Han estat catalogats 212 béns i espais locals

El Diari Oficial (DOCV) ha publicat recentment el Catàleg de Béns i Espais Protegits de Banyeres de Mariola, amb el que es pretén la conservació del patrimoni cultural existent en el terme municipal després del seu oportú inventari i classificació.

Aquest document, que s'elabora per primera vegada en aquesta localitat, consta de 212 fitxes de jaciments arqueològics i de béns etnològics entre els quals es troben elements del Parc Cultural de l'Aigua, fitxes d'elements de la denominada arquitectura de l'aigua (fonts, sèquies, basses, assuts, safareigs, pous, ponts,etc), fitxes d'arquitectura industrial (molins, forns), fitxes d'arquitectura religiosa (església, ermites, oratoris, retaules), fitxes d'arquitectura rural (masies, corrals, conilleres, etc), fitxes d'edificis singulars (Teatre Principal, conjunt de Vil·la Rosario, cases singulars) i fitxes d'altres elements (refugi en les vessants del castell, cantoneres, canals de forja decorades, voltes, antiga almàssera, etc).

Cadascuna de les fitxes consta d'una memòria descriptiva del bé, cronologia, estat de conservació, tipus del bé amb indicació de si es tracta de BIC (Bé d'Interès Cultural), BRL (Bé de Rellevància Local), o BC (Bé Catalogat), detall de la seua localització mitjançant fitxa cadastral i mitjançant coordenades U.T.M., fotografies i plànols amb ortofotos aèries, així com indicació de la propietat del bé i l'ús públic o privat que es proposa.

La confecció del catàleg es va iniciar en 2009, i ha sigut àrdua i laboriosa tant en els treballs de formació de l'inventari com en la classificació dels béns. Amb aquest motiu es van realitzar els oportuns treballs de camp, tant en l'àmbit rural com en el casc urbà. En la seua elaboració han participat activament els tècnics de l'empresa contractada, així com els tècnics de l'Ajuntament, tots ells coordinats per la regidoria de Patrimoni.

El present catàleg, una vegada aprovat després dels tràmits legals oportuns, passarà a formar part de la normativa urbanística de la localitat i s'incorporarà al futur Pla General d'Ordenació Urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia