Urbanisme

Caldes reobre uns banys termals “del segle XXI”

La remodelació integral del balneari municipal inclou més espai i nous serveis

La complexa reforma dels banys termals municipals de Caldes d'Estrac ha arribat al punt final i dissabte ja va arrencar l'activitat d'un servei que ha guanyat i millorat tant en espai com en oferta. El condicionament integral del balneari, que data de principi del segle XX, és el pas previ a l'ampliació prevista i contemplada en la concessió a trenta anys adjudicada a l'empresa gestora l'any 2012. Segons informa l'alcalde, Joaquim Arnó (CiU), les obres s'han allargat més de sis mesos per problemes de construcció i de conservació de l'espai “que, en estar en contacte constant amb l'aigua, patia humitats molt importants”. De fet, la inversió prevista inicialment de 125.000 euros “s'ha multiplicat per quatre”, comenta l'alcalde que situa en 750.000 euros el pressupost global de remodelació i posterior ampliació.

La millora, però, ha significat redistribuir els més de 300 metres quadrats del balneari. “S'ha guanyat en espai i en comoditat per als usuaris i s'hi han afegit serveis com ara el tractament d'haloteràpia, o cova de sal, i el vaporarium, d'aigua i cristalls en pols”, explica Arnó, que hi afegeix que “s'han obert nous jacuzzis i banyeres i s'ha ampliat la capacitat de la piscina termal”.

Oferta termal

Per l'alcalde, els nous banys “ja són del segle XXI” i poden fer d'ambaixadors a l'exterior de l'oferta termal de què Caldes d'Estrac fa bandera des de fa anys –Joaquim Arnó ostenta la presidència del Consorci de les Viles Termals de Catalunya–. “El nou balneari no està lligat a cap instal·lació hotelera en concret i pot donar un servei més ampli i diversificat”, considera. De moment, les instal·lacions han pogut recuperar el conveni que tenien amb els usuaris de l'Imserso i que l'anterior gestora “va deixar perdre sense comunicar-ho a l'Ajuntament”. Els clients més habituals dels banys termals provenen tant del municipi com de la resta de la comarca i, segons recorda l'alcalde, els caldencs continuaran gaudint de la gratuïtat de la piscina com abans de les obres.

Divendres, es va fer l'acte d'inauguració de l'edifici amb la presència del delegat del govern a Catalunya, Fernando Brea, i altres representants polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia