Urbanisme

Urbanisme

Resposta a la reivindicació veïnal

Projecte per al rec Comtal

Les obres de millora del camí del rec Comtal que uneix Montcada i Reixac i Barcelona començaran el gener del 2015

Es preveu dignificar la zona gràcies a la neteja de l'espai i la instal·lació d'enllumenat i mobiliari

José Luis Conejero, de l'Associació de Veïns de Can Sant Joan ho té clar: “Estem contents.” Per a ell la feina mai s'acaba, però, perquè diu: “Ara haurem d'estar pendents de les obres, del manteniment...” Els veïns de Montcada i del barri de Vallbona, de Barcelona, feia anys que demanaven la millora del camí del rec Comtal que els uneix. Ara ja tenen un projecte, elaborat pel Consorci del Besòs a petició dels ajuntaments de les dues poblacions, que es preveu que es començarà a executar el gener del 2015.

El projecte preveu una millora dels accessos a la zona des dels dos barris i una actuació concreta al vial perquè sigui més àmplia i faciliti el pas dels veïns. Des de fa anys, el camí que recorre el canal d'aigua s'utilitza no només com una zona de passeig i d'esbarjo sinó també com una connexió clau que utilitzen molts veïns per anar a comprar o a accedir a diferents transports públics. Per evitar inundacions i la creació de bassals al vial, està previst que es creï un talús amb geotèxtils que permetran el drenatge i la impermeabilització del camí. L'actuació també preveu enllumenat que haurà de respectar la normativa d'Adif que no permet l'ús de fanals al costat de les vies. I és que en molts punts el rec Comtal es troba molt a prop de les diferents línies de tren que accedeixen a Barcelona per Montcada. En aquest sentit, i per millorar la seguretat, també es preveu la instal·lació de tanques noves.

Un dels punts més importants pels veïns es la neteja de la zona, molt deteriorada actualment. El projecte preveu el sanejament de l'espai, la poda i la retirada de residus i abocaments incontrolats, a més de la instal·lació de papereres i bancs. El plantejament del consorci té un pressupost d'uns 650.000 euros, que està previst que pagui l'Ajuntament de Barcelona en base a un conveni signat amb el de Montcada pel qual el centre d'acollida d'animals de companyia de Barcelona se situarà al seu terme municipal.

Per a Montcada el projecte és
important perquè suposa preservar un espai natural i una part de patrimoni”, diu la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament vallesà, Judith Mojeda. El municipi vallesà ja havia fet l'any 2013 diferents actuacions per arranjar el camí del rec al municipi però calia una actuació global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia