Urbanisme

Camins segurs per a escolars, a Sant Gregori

Està previst col·locar també dos semàfors a l'avinguda de Girona per millorar la seguretat dels vianants

L'Ajuntament de Sant Gregori ha col·locat 30 marques en un itinerari escolar per arribar a l'escola Agustí Gifre. L'objectiu d'aquesta mesura és millorar la seguretat dels joves en els desplaçaments a l'escola. El tram senyalitzat fa uns 650 metres entre l'avinguda de Girona, el carrer Montseny, el carrer Serra i Caballé i el carrer Torrent Vidal, dins la primera corona d'influència a l'entorn del centre educatiu.

Les marques gravades al terra tenen forma de petjada i serveixen per indicar l'itinerari segur als joves. Als passos de vianants propers també s'hi han col·locat uns senyals amb el text “Atura't i mira”, a fi de recordar als nens la importància de mirar sempre a banda i banda del carrer abans de travessar.

Paral·lelament a aquesta mesura, s'ha reforçat també la senyalització horitzontal dels principals carrers al voltant de l'escola amb unes marques sobre l'asfalt per advertir que cal tenir precaució perquè es tracta d'una zona escolar. Aquestes actuacions han costat 3.000 euros.

En aquesta línia de millora de la mobilitat escolar, abans de l'inici de curs l'Ajuntament ja va executar una acció al carrer Montseny, amb la construcció de dos passos de vianants adaptats. Aquesta via és molt concorreguda tant per part dels escolars com de persones que es desplacen per anar o tornar de la llar d'infants i també per la sortida dels alumnes del transport escolar. En aquest cas, el projecte de construcció dels passos de vianants adaptats va costar 12.000 euros.

L'alcalde, Quim Roca (CiU), ha marcat la millora de la seguretat en la mobilitat a peu entorn als centres educatius del poble com una de les prioritats del govern que presideix. En aquest sentit, està prevista ja una altra actuació que consistirà en la col·locació de dos semàfors als passos de vianants de l'avinguda de Girona, entre el carrer Torrent Vidal i el carrer Argelaguet, els més propers a la zona escolar. Aquesta actuació es durà a terme amb una subvenció de la Diputació de Girona de prop de 22.000 euros.

LA XIFRA

650
metres
cobreix la zona en què s'ha actuat per millorar la mobilitat dels alumnes de l'escola Agustí Gifre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia