Urbanisme

EUPV d'Elx interposa un recurs perquè es preserve el Mercat Central

Se sol·licita la paralització del projecte i la potenciació del sector comercial del centre històric

A primera hora del dilluns 5 de gener, els representants d'Esquerra Unida del País Valencià a l'Ajuntament d'Elx van presentar un escrit mitjançant el qual s'anuncia un recurs de reposició contra l'acord municipal de demolició del Mercat Central d'aquesta vila meridional del País Valencià.

A l'escrit se sol·licita igualment la suspensió immediata de l'expedient on s'informa sobre les intervencions a realitzar sobre el Mercat Central d'Elx, que suposen la demolició total o parcial del mateix.

Aquesta formació política advoca pel manteniment i desenvolupament d'un mercat tradicional diversificat, en contra del projecte que preveu la implantació d'una gran superfície, segment aquest que consideren saturat a la vila d'Elx.

El Mercat Central d'Elx s'hi troba al mig del centre històric, la qual cosa el dota d'un caràcter vertebrador de la zona comercial i pot esdevenir un element més de la riquesa turística de la ciutat.

EUPV d'Elx assegura que l'edifici té un caràcter públic i forma part del patrimoni arquitectònic i cultural. El projecte sacrifica el jaciment arqueològic existent a sota i pels voltants de l'edifici.

Per a més de tot açò, el plenari municipal s'ha manifestat contràri a l'execució del projecte i també s'han mostrat en aquest sentit, el conjunt de formacions polítiques locals, excepció feta del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia