Urbanisme

L'Ajuntament d'Arbúcies inicia finalment les obres al carrer Camprodon

És una remodelació llargament reivindicada i s'ha fet amb el consens entre el consistori, els veïns i els comerciants de la zona

L'Ajuntament d'Arbúcies començarà aquesta setmana les obres de remodelació del carrer Camprodon, reclamades llargament. El consistori ha aconseguit un consens majoritari entre els veïns i comerciants i ha trobat les vies de finançament.

En el projecte es preveu una vorera de dos metres i mig a cada costat de carrer. Per deixar-la ben neta i afavorir el pas de les persones s'hi trauran els fanals i els arbres, que s'han posat a la zona d'aparcament. Després, a cada costat, hi haurà una zona d'aparcament o de terrassa ben àmplia per al comerç, els bars i els restaurants. I, al mig, una zona àmplia de circulació. S'han previst els passos de vianants necessaris i es vol millorar l'àrea de contenidors. La zona d'aparcament de la Fonda Ayats també s'asfaltarà. A més a més, es farà nou el clavegueram gairebé a la meitat del carrer i els fils de l'electricitat es trenaran a les façanes, fet que millorarà l'estètica.

També s'ha pensat en la sortida dels vehicles del carrer Sorrall, ara dificultosa. S'evitaran els problemes generats per les pluges i es posaran reixes a banda i banda. També s'engrandeix la placeta dels encantats, com un dels punts de trobada històric de la gent del poble.

El cost inicial de l'obra és d'1.274.000 d'euros, que es pagaran majoritàriament amb diners provinents de subvencions, i la resta serà de fons municipals. Les aportacions vénen a través del pla de barris, amb 684.000 euros, del Pla Únic d'Obres i Serveis, amb 410.000 euros, i de l'aportació del consistori, de 180.000 euros El 2014 hi va haver 400.000 euros al pressupost municipal i la resta aniran a aquest any. Les obres començaran coincidint, d'altra banda, amb l'acabament de l'asfaltatge dels carrers Germana Assumpta i Sant Jaume.

LA XIFRA

1,2
milions d'euros
és el cost inicial de l'obra, que es pagarà sobretot amb subvencions i fons municipals.
180.000
euros
és l'aportació que farà l'Ajuntament d'Arbúcies a l'obra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia