Urbanisme

Arenys de Mar amplia el teatre enderrocant una casa

Les obres han de servir per dotar de magatzems i sales d'assaig l'històric espai cultural

Ara es compleixen deu anys de la reformació total de l'edifici, que va passar a mans municipals

El Teatre Principal d'Arenys de Mar es va reformar el juliol del 2005, després d'estar sis anys tancat per motius de seguretat, ja que hi havia perill d'esfondrament de la teulada. L'equipament passava a mans municipals tres anys abans gràcies a la cessió de la Societat Coral l'Esperança al capdavant del teatre des del 1828, sent, tal com consta a la plaça de l'entrada, el teatre més antic de Catalunya. Amb la reforma es va fer nou tot l'interior i es va reconstruir part de la cornisa de l'entrada, seguint l'estil neoclàssic dels plànols originals.

La casa de Can Vives, al costat del Teatre Principal d'Arenys de Mar, ja ha començat a ser enderrocada. El projecte d'ampliació ja fa anys que està sobre la taula, tot i que inicialment s'havia apuntat la possibilitat de fer-lo créixer per l'altre costat, on hi ha funcionant el Museu de Minerologia. Finalment, les obres, incloses en el pressupost del 2014, s'han adjudicat per poder ampliar els 300 m² que s'han de guanyar per facilitar l'accés tècnic dels muntatges i unes zones com a sales d'assaig. Segons explica Antoni Ribas, responsable tècnic del teatre, encara quedarà pendent una tercera actuació per adequar els camerinos. Els treballs d'actuació tenen un cost de 330.000 euros i han d'estar enllestits en un període màxim de vuit mesos. Segons explica Ribas, les obres no afectaran la programació estable del teatre, que s'allarga fins a l'estiu. El regidor d'Urbanisme, Santi Fontbona (PSC), explica que les obres d'enderroc de la casa de Can Vives s'havien retardat per fer-les coincidir amb l'inici de l'ampliació de les instal·lacions i evitar així que quedés un espai sense construir al carrer de l'Església.

LA XIFRA

330.000
euros
costaran els treballs per guanyar uns 300 metres quadrats de superfície amb aquests annexos.

La gran reinauguració es va fer el 2005

El teatre municipal es va obrir al públic reformat de dalt a baix ara fa deu anys, i aleshores ja es preveien futures ampliacions que s'havien d'afrontar per etapes pel seu elevat cost que no podia assumir d'un sol cop el consistori arenyenc. Amb la reforma es va fer nova la platea amb 280 butaques, i sumant-hi les corresponents a la platea i les de dalt de l'amfiteatre i de l'antic edifici només van quedar les quatre parets mestres. Les obres van ser adjudicades el 2002, tres anys després que tanqués.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia