Urbanisme

Els veïns de Pals decidiran quan cal urbanitzar

El nou POUM impedirà que el govern local forci ningú a assumir-ne el cost

El pla d'ordenació urbana municipal de Pals que s'està elaborant preveu un canvi substancial en la normativa urbanística que vol evitar ensurts als veïns quan l'Ajuntament decideixi urbanitzar carrers de trames urbanes, generalment d'urbanitzacions, obligant els veïns a fer una despesa considerable per arranjar vies públiques. Amb la nova normativa urbanística es vol cedir als veïns la iniciativa de quan es decideix posar serveis i urbanitzar carrers. Aquest és un canvi que vol impedir també que succeeixi el cas invers, el de comunitats de veïns que es voldrien posar d'acord per urbanitzar el seu àmbit –pagant-lo– i que l'Ajuntament no permet, perquè en aquell moment el consistori no està disposat a posar la part que li correspondria.

Deixar la iniciativa als veïns es diu tècnicament projectar obres d'urbanització pel sistema de compensació. L'actual funcionament és el del sistema de cooperació. Aquest, si s'acaba aprovant tal com preveu el POUM, es reservarà ara a casos excepcionals. “Es canvia la proposta d'obres pel sistema de cooperació al sistema de compensació excepte en un cas a la zona de la platja i en els casos del nord i al sud del carrer Enginyer Algarra –l'eix comercial– que per l'interès que té el bé comú en els serveis viaris l'Ajuntament se n'ha de reservar la iniciativa”, indicava la regidora d'Urbanisme de Pals, Maite Servià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia