Urbanisme

Sant Gregori enllaça els carrers Pastells i Baix

Es fa per millorar la mobilitat, i també s'estudien solucions per al carrer Maragall

El ple de Sant Gregori va aprovar la setmana passada la prolongació del carrer de Baix. L'actuació es farà a l'extrem est del carrer, a la confluència amb el carrer Jacint Verdaguer. La intenció és connectar el carrer de Baix amb el carrer de Dolors Pastells. Un cop executada l'obra, el carrer Jacint Verdaguer passarà a ser unidireccional de baixada en direcció al carrer de Baix, i el carrer de Baix mantindrà les dues direccions de circulació, excepte al nou tram, que serà de sortida cap al carrer Dolors Pastells. L'obra té un pressupost de 140.335,80 euros dels quals ja disposa el consistori. La intenció és executar-la dins d'aquest mateix exercici.

L'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca (CiU) diu que els carrers de Baix i Jacint Verdaguer són molt freqüentats, i que això complica la mobilitat: “És un punt per on passen molts veïns per sortir o moure's pel poble i el fet de ser de dues direccions, quan hi ha vehicles estacionats, en dificulta el pas i la seguretat viària.” Segons explica l'alcalde, alguns veïns també els havien expressat la seva inquietud per aquesta situació. No és, a més, l'únic punt en què s'ha detectat problemes de mobilitat. Hi ha també el carrer Joan Maragall. Roca assegura que el consistori n'és conscient i que s'està treballant per resoldre-ho.

Més enllà de la mobilitat, el plenari va aprovar també mesures en l'àmbit social i de promoció econòmica. En el primer, es van adherir al projecte comarcal de prevenció de la pobresa energètica, a fi que persones amb dificultats econòmiques no hagin de patir talls en els serveis bàsics. En l'àmbit econòmic es va aprovar l'adhesió a l'Associació de Desenvolupament Rural (Adrinoc). Aquesta acció permetrà accedir a ajudes europees per a projectes de desenvolupament rural, agrícola, turístic, de promoció econòmica o medi ambientals, destinats a empreses del territori.

En darrer terme, va passar per ple la formulació del pla especial autònom plurimunicipal que ha de permetre la construcció d'una passera al riu Ter entre Sant Gre-
gori i Bescanó. Aquest
tràmit és un pas previ necessari per executar l'obra, en la qual treballen conjuntament els dos consistoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia