Urbanisme

L'alcaldia de Sant Feliu de Pallerols diu que se'ls imputen delictes falsos

Remarca que després de la declaració sobre la urbanització de Bastons no s'han trobat indicis de delicte

La part contrària els titlla de triomfalistes

L'alcaldia de Sant Feliu de Pallerols ha afirmat en un comunitat que tots els delictes dels quals són acusats l'alcalde, Joan Casas; el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, el secretari de l'Ajuntament i dos tècnics relacionats amb la urbanització del pla de Bastons són falsos. Divendres passat van passar pels jutjats d'Olot per declarar-hi com a imputats per delictes de prevaricació, tràfic d'influències, falsedat documental i frau en relació amb les obres d'urbanització d'aquest sector, arran d'una denúncia interposada pel regidor de l'oposició Francesc Prat, que la va presentar a títol particular.

L'alcaldia recorda que, després de la declaració, la jutgessa titular del jutjat d'instrucció número 1 d'Olot no ha pres cap mena de mesura contra cap dels querellats. Apunta també que, amb les manifestacions de tots els citats a declarar, “no ha quedat demostrat ni el més mínim indici que pugui sustentar cap dels delictes imputats a les querelles”. I hi afegeix: “Existeix documentació oficial a l'Ajuntament, que s'aportarà a la causa, que corrobora totes les manifestacions efectuades pels diversos declarants.”

El comunicat remarca que tots els fets que es relaten a la querella es remunten a anys enrere i que, per tant, el seu promotor fa molt temps que té accés a la documentació que ha demanat. I insisteix que durant tots aquests anys no s'ha interposat cap reclamació sobre el tema. “Lamentem profundament que s'hagi esperat a pocs mesos de les eleccions municipals per presentar aquesta querella, i que s'utilitzi la via judicial penal per desgastar políticament l'equip de govern, arrossegant a la mateixa tècnics i funcionaris”, conclou.

El lletrat que representa Francesc Prat, David de la Calle, ha qualificat d'excessivament triomfalistes i precipitades les declaracions de l'alcaldia. L'advocat ha explicat que el seu client ha denunciat irregularitats greus reconegudes per la part contrària, com ara l'adjudicació d'unes obres per valor de 200.000 euros a un particular i a una persona jurídica sense haver constituït una unió temporal d'empreses tal com mana la llei o un conveni urbanístic fet el 2007 però no ratificat pel ple fins fa un parell d'anys. I, entre altres coses, uns treballs de més de 100.000 euros adjudicats sense licitació. Respecte a les declaracions de l'alcalde que en tot cas només hi pot haver irregularitats per errors administratius però no mala fe, De la Calle matisa que els errors administratius beneficien o perjudiquen algú i poden constituir un delicte. Ara el procés judicial està tot just en fase d'instrucció.

LA XIFRA

5
persones
són les que la jutgessa ha citat a declarar com a imputades pel cas de la urbanització de Bastons


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia