Urbanisme

Pineda troba inversor per fer el gran espai comercial al PP1

El ple dóna llum verd a un conveni amb un promotor francès que posarà 40 milions per construir 40.000 m²

L'acord està subjecte a tenir la propietat majoritària dels terrenys i a canvis urbanístics

El ple de Pineda ha aprovat aquest vespre un conveni entre l'Ajuntament i la promotora immobiliària francesa JPB Investissement pel desenvolupament d'un espai comercial global de 40.000 m² en els terrenys del PP1, que uneixen el barri del Poblenou amb el centre del municipi. L'acord, que el govern insisteix a dir que es tracta només d'una declaració d'intencions, preveu una inversió privada de 40 milions d'euros i anuncia la creació de fins a 1.500 llocs de treball en una població que gairebé arriba al 22% d'atur. El document estableix que un cop els inversors disposin dels drets de propietat de la majoria de terrenys, mínim d'un 51%, l'Ajuntament impulsarà la modificació urbanística que permeti passar de la qualificació actual de zona residencial a zona comercial. Una modificació que haurà de comptar amb el vistiplau de la Generalitat i que pagaria, en un principi, l'empresa. Un cop acceptada, la promotora té 36 mesos per “executar les obres d'urbanització i construcció, i comercialitzar els establiments, que serien gestionats en règim de lloguer per la pròpia empresa”. Per tant, malgrat que la superfície construïda en total arribi als 40.000 m², cada local comercial no hauria de superar els 2.500 m² que la normativa catalana estableix com a superfície màxima per a establiments dins de la trama urbana consolidada per a poblacions menors de 50.000 habitants, com és el cas de Pineda. JPB Investissement a més, segons algunes fonts, no comença a construir fins que no té garantida l'ocupació del 60% de la superfície disponible. En qualsevol cas, no començaria a haver moviment constructiu a la zona més aviat de dos o tres anys.

El conveni també contempla una col·laboració estreta amb el consistori que posarà a disposició de la firma els serveis de Centre Innova i oferirà diversos incentius fiscals que facilitin la seva implantació. A canvi, JPB Investissement es compromet, entre d'altres, a donar preferència als veïns de Pineda a l'hora de fer les contractacions, a elaborar un pla de dinamització global del comerç local i a crear sinergies amb el sector per evitar que se la vegi com a una amenaça.

La zona comercial construïda limitarà amb la carretera N-II dins d'una superfície global de 120.000 m². La zona del PP1 ocupa un total de 30 hectàrees. A banda d'aquest ús comercial, també es vol garantir l'ús residencial, afegir l'hoteler i mantenir un gran pulmó verd paral·lel a la riera. En declaracions prèvies al ple, l'alcalde, Xavier Amor (PSC), va defensar l'aposta com una “estratègia per canviar el futur del nostre poble, que ha de contribuir a complementar i reactivar l'activitat econòmica no només del municipi sinó també de la comarca”.

LA XIFRA

40
milions
d'euros és la inversió que es compromet a fer en el PP1 de Pineda de Mar una promotora francesa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia