Urbanisme

Isaac Montava guanya el concurs d'idees “Espais tecnològics urbans” d'Alcoi

El projecte gira al voltant del “Passat industrial amb futur”

L'arquitecte banyerenc Isaac Montava Belda, professor a les Universitats d'Alcoi i Alacant, ha estat el guanyador del concurs d'idees “Espais tecnològics urbans”, organitzat per l'Ajuntament d'Alcoi per a la zona de Rodes, les fàbriques d'Els Solers i Màquines Ceres en aqueixa ciutat.

El concurs ha comptat amb nou projectes aspirants, sent el de Montava el guanyador amb 379 punts. El propi autor ha explicat que «el meu projecte té com a base aconseguir de forma immediata, a curt termini, que aquests edificis deixen d'estar en desús. Es tracta d'un projecte realista, però al mateix temps ambiciós».

Així, en Rodes hi haurà espai per a sales polivalents, càpsules tecnològiques, oficines, un aparcament en la planta baixa, un jardí o plaça infantil, biblioteca i espai per a un possible museu de la industrialització. En Els Solers hi ha espai per a un centre d'interpretació, orientat al turisme, i un restaurant, mentre que a Ceres el projecte contempla espais per a un jardí botànic i una sala d'exposicions amb escultures a l'aire lliure.

Tant Paco Agulló, regidor de patrimoni, i l'alcalde d'Alcoi, Toni Francès, han valorat la importància d'aquest concurs per poder intervenir de forma urgent en aquests espais que es troben en un estat preocupant, encara que es tracta d'un concurs d'idees, «ara la guanyadora ha de transformar-se en un projecte», ha comentat Francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia