Urbanisme

Una sentència impedeix l'obertura de la nova pedrera de Bigues i Riells

El Tribunal Superior de Justícia invalida el planejament urbanístic aprovat l'any 2010

La Generalitat i l'empresa podrien presentar recurs al Suprem

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha prohibit la nova pedrera del Grup Clapé a la zona de Can Margarit, a Bigues i Riells, al Vallès Oriental. Una sentència ha donat la raó a set veïns que van engegar un contenciós administratiu l'any 2011 amb el suport d'ERC. La resolució impedeix definitivament fer-hi cap extracció de terres i ordena la requalificació urbanística del sector.

La decisió del tribunal anul·la la qualificació urbanística de la zona extractiva inclosa en el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) aprovat l'any 2010 per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme. Ara, la Generalitat i Clapé poden presentar recurs al Suprem.

Per l'alcalde, Joan Vila (CiU), la sentència és una bona notícia i remarca que el problema va ser l'aprovació del POUM del 2010 amb el vistiplau de l'anterior alcalde, el socialista Joan Moreno. L'actual alcalde defensa la seva gestió l'any 2006, quan era regidor de Medi Ambient i es va aprovar el primer conveni que permetia la nova pedrera. Diu que en aquell moment la decisió li semblava molt positiva per al municipi i que es va prendre pocs mesos abans que aquells terrenys es declaressin zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) i llocs d'importància comunitària (LIC).

Moreno, per la seva banda, celebra la decisió del jutge i deixa clar que durant el seu mandat la situació era molt complicada i van haver d'arribar a un acord amb Clapé. Adverteix que ara Clapé podria recuperar l'antic projecte de fer un polígon a Can Margarit. Des d'ERC es veu la sentència com “una gran victòria per a tots els ciutadans de Bigues”, comenta el cap de llista, Joan Galiano. El Grup Clapé no ha volgut valorar la sentència i anuncia que prendrà una decisió la setmana vinent. Amb aquesta resolució judicial, el municipi podria veure el final de la vida de la pedrera, ja que la vella zona extractiva, on Clapé sí que pot operar, ja està molt esgotada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia