Urbanisme

Tordera construeix el nou institut a contrarellotge perquè obri al setembre

El centre educatiu comença amb seixanta alumnes i tres classes de primer d'ESO

És una construcció ràpida de tipus modular que financia l'Ajuntament

El segon institut de Tordera, que portarà el nom del municipi, ja comença a prendre forma. La construcció de tipus modular, més àgil i ràpida, ha de permetre que la instal·lació que es fa al carrer València, a l'entrada de la població, pugui estar perfectament operativa quan comenci el curs escolar el 14 de setembre. L'institut començarà amb una oferta de seixanta places de primer d'ESO repartides en tres grups i amb una plantilla de sis professors i permetrà esponjar la demanda d'aquests estudis en el municipi que fins ara assumia íntegrament l'institut Lluís Companys i que aquest curs ja havia esgotat la seva capacitat. L'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), va visitar dimarts passat les obres que avancen a bon ritme a càrrec de l'empresa Elecnor i es mostra convençut que compliran el calendari previst. “El dia 10 de setembre s'ha d'entregar l'equipament, perquè el dia 7 arriba tot el mobiliari”, precisa Garcia.

L'edificació la integraran un total de 26 mòduls repartides en 8 aules, biblioteca, sala polivalent, aula d'audiovisuals i plàstica i diferents despatxos i altres serveis. De moment s'han instal·lat una desena de mòduls i la resta arribaran en els propers dies.

Bona acollida

L'alcalde destaca la bona acollida que ha tingut entre les famílies la posada en marxa del nou institut “perquè sense veure'l fet hi han confiat i han fet la preinscripció dels seus fills”. Joan Carles Garcia explica que els alumnes provenen de totes les escoles del municipi, malgrat que l'institut havia de cobrir inicialment la demanda generada pels alumnes que acabaven sisè de l'escola Serra de Marina. De fet, el projecte inicial que la Generalitat finalment va acabar rebutjant era el de construir una escola-institut de 3 a 16 anys resolent així els problemes d'infraestructura que encara té el centre Serra de Marina i que el govern català s'ha compromès a resoldre. “L'institut era molt urgent i ara comença amb aquests 26 mòduls que donaran resposta a la demana fins a tercer d'ESO, però treballarem aquests quatre anys per deixar construït del tot el centre perquè els alumnes acabin la secundària i puguin estudiar batxillerat”, manté l'alcalde.

L'acord entre l'Ajuntament de Tordera i el departament d'Ensenyament estableix que el consistori aportarà de manera fraccionada un total de 500.000 euros del pressupost total que puja a 1,7 milions. “Quan s'hagi acabat l'edifici el cedirem a la Generalitat perquè gestioni les seves necessitats”, diu i afegeix “és un gran esforç econòmic per a Tordera, però els alumnes s'ho mereixen”.

LA FRASE

Les famílies hi han confiat perquè sense veure'ls han apuntat els seus fills
Joan Carles Garcia (CiU)
ALCALDE DE TORDERA

LA XIFRA

500.000
euros
de forma fraccionada pagarà l'Ajuntament per l'institut que té un cost global d'1,7 milions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona