Urbanisme

Últim tram d'obres al carrer del Perelló de Vilablareix

L'Ajuntament ha iniciat el procés de licitació de la millora de la via des de la plaça de l'Ajuntament fins a la carretera de Santa Coloma

S'ampliaran les voreres, es farà un carril bici i es milloraran els serveis

L'Ajuntament de Vilablareix ha iniciat el procés de licitació de la reurbanització del carrer del Perelló, des de la plaça del Perelló fins a la carretera de Santa Coloma. L'actuació ha de servir per reurbanitzar aquest tram del carrer, alhora que es milloren les condicions dels serveis. El projecte inclou l'eixamplament de les voreres fins a una amplada màxima de 2 metres –depenent del tram del carrer–. Actualment fan entre 80 centímetres i un metre, i no han estat renovades des de la seva construcció, als anys setanta del segle passat. S'aprofitarà la reurbanització per construir un carril bici que tindrà una amplada d'un metre i mig. Al sector de l'escola Madrenc, es farà la calçada del carrer al mateix nivell que les voreres.

D'altra banda, es milloraran les condicions dels serveis que passen pel carrer. Es canviaran elements ja soterrats, com ara les canonades de la xarxa d'aigua potable. Les que hi ha ara són metàl·liques, i no hi ha sistema d'hidrants. Alguns trams de la xarxa no s'han renovat en els últims 37 anys.

Pel que fa a la resta de serveis, com ara la telefonia o el cablejat elèctric, se soterraran. La intenció del consistori és substituir els actuals llums per altres de tecnologia LED de baix consum, a fi de millorar l'eficiència del sistema.

Les obres, al novembre

La reforma es considera necessària perquè l'estat actual és deficient i obsolet, segons es determina en la memòria del projecte. L'alcalde del municipi, David Mascort, assenyala que les obres podrien estar en marxa pels volts de novembre i que tenen un termini d'execució de tres mesos. Es tracta, de fet, de l'última fase de reforma del carrer. Les dues primeres fases es van dur a terme entre els anys 2007 i 2008 –la primera–, i entre el 2010 i el 2011 –la segona–. Mascort hi afegeix que encara faltarà arreglar la plaça del Perelló. Aquesta actuació es manté a la cartera d'obres pendents, però no hi ha encara terminis concrets d'execució.

LA XIFRA

193.196
euros
és el preu de sortida de la licitació de les obres al tram del carrer del Perelló que es reformarà a final d'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia