Urbanisme

Terrassa descarta cobrir ara tota la riera del Palau

Era l'operació estel·lar del pla d'ordenació del 2003, que no s'ha executat en estar supeditada a la construcció de 12.000 pisos que no s'han fet

El procés de revisió del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) del 2003 descartarà el cobriment dels vuit quilòmetres de la riera del Palau, que creua de nord a sud el municipi. Aquesta era, precisament, l'operació estel·lar del planejament que en aquests dotze anys no s'ha començat a executar. El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, ha assegurat que “ara mateix aquesta actuació no es pot fer pel seu elevat cost”, i que la proposta amb què treballaran serà la de la concreció del cobriment d'alguns trams més necessaris, com ara els que divideixen els barris de Can Boada i el de Can Boada del Pi. I és que aquest ambiciós projecte estava supeditat a les operacions immobiliàries d'alguns promotors per aixecar 12.000 habitatges, ja que havien de finançar el 70% dels més de 17 milions de l'obra. La bombolla immobiliària va esclatar, va arribar la crisi i els projectes es van quedar al calaix.

Ara per ara, la prioritat del govern és trobar una solució al tall de trànsit de la ronda de Ponent –passa paral·lela a la riera– que van fer el 17 de desembre com a mesura preventiva per la inestabilitat d'alguns talussos de la riera. Mentre no es decideix quina actuació, per consolidar l'estructura en el termini de dos o tres anys, poden assumir, per després passar la factura a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) amb la qual mantenen un litigi , l'objectiu és restablir el trànsit buscant solucions, com ara treure el carril d'aparcament per poder fer-hi circular els cotxes en els dos sentits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.