Urbanisme

Els veïns de la platja de la Musclera d'Arenys, tips que el pas quedi negat

Asseguren que fora de temporada de bany no poden travessar perquè sempre està inundat

L'Ajuntament acorda amb Adif que es farà càrrec del bombatge

Les últimes pluges no han fet més que incrementar el nivell de l'aigua que s'acumula des de fa setmanes al pas subterrani que dóna accés al pas i al passeig de la Musclera. Els veïns ja fa anys que denuncien els problemes que tenen sobretot a l'hivern, fora de temporada de bany, per accedir amb vehicle a casa quan el pas queda negat. “Volem passar-hi tot l'any, no només que es tregui l'aigua a l'estiu. També paguem els impostos aquí”, es queixa Josep Civit, veí i propietari del restaurant Voramar.

El problema ve de lluny amb la construcció de la rotonda de la Musclera i l'obertura del pas a la platja. “Està mal fet perquè no es va canalitzar bé i l'única solució és anar bombant l'aigua”, lamenta.

Des de l'Ajuntament arenyenc ja s'ha anunciat que abans de final d'any s'instal·laran dues bombes per extreure l'aigua del pas subterrani. Una actuació prevista de 26.590 euros per assumir-ne el manteniment. Segons explica el regidor d'Urbanisme, Xavier Masgrau (Junts per Arenys), per poder actuar tant al pas com a l'aparcament de la Musclera, s'ha signat un conveni per als cinc anys vinents en què es pagarà un lloguer de 800 euros per fer millores i el manteniment tant del pas subterrani com de l'aparcament. “Per aconseguir els permisos per poder actuar s'ha trigat dos anys i mig”, explica el regidor. Aquest acord amb Adif estalviarà taxes com les que va pagar l'Ajuntament, de prop de 2.000 euros, pels treballs de millora del pas.

A principi d'any, per facilitar el pas als vianants en un lloc on l'aigua s'acumula amb facilitat, es va ampliar i alçar la vorera per als vianants perquè poguessin travessar per sota la via del tren, tot i estar inundat. També es va fer una rampa d'accés i s'hi va posar una barana. Tot plegat una inversió de 3.800 euros que va assumir l'Ajuntament.

Aparcament decent

Entre les actuacions de millora també hi ha la de l'aparcament, molt concorregut a l'estiu pels banyistes que volen accedir a la platja nudista. Els treballs, que van començar el 2013, han anat millorant un espai degradat que quedava entre la carretera i la via del tren. Al principi els cotxes van anar ocupant aquest solar fins que el consistori va senyalitzar i tancar amb baranes de fusta l'espai per als cotxes. També es va reordenar el trànsit, amb una capacitat per a una cinquantena de cotxes i una vintena de motocicletes. Uns treballs que ha anat assumint amb els anys l'Ajuntament, atesa la degradació de l'espai per part de l'administració competent, en aquest cas la companyia ferroviària. Amb l'acord signat, s'obté el vistiplau per continuar millorant l'entorn.

LA XIFRA

26.590
És el cost per instal·lar les bombes que assumirà l'Ajuntament, a més del lloguer de 800 euros a Adif.

LA FRASE

Volem passar-hi tot l'any, no només que es tregui l'aigua a l'estiu. També paguem els impostos a aquí
Josep Civit
veí afectat i propietari del restaurant voramar

LA FRASE

Per aconseguir els permisos per poder actuar al pas i a l'aparcament s'ha trigat dos anys i mig
Xavier Masgrau
regidor d'urbanisme (Junts per arenys)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia