L'Incasol compra els terrenys del càmping de la platja de Garbet de Colera per protegir el paratge

La Generalitat preveu enderrocar els edificis de l'establiment, que ja ha tancat

El càmping de la platja de Garbet del municipi alt-empordanès de Colera ocupava 8.000 metres quadrats i tenia disponibles al voltant d'un centenar de places, a banda dels bungalous. Aquest estiu, les instal·lacions ja no han obert al públic ja que el propietari es va vendre els terrenys a l'Incasol. Segons han explicat a aquest diari fonts de l'Institut Català del Sòl, el que s'ha fet és adquirir els terrenys en el marc d'una actuació d'adequació paisatgística per recuperar el paratge, que és a prop del litoral. L'ens de la Generalitat de Catalunya no ha fet públic el cost dels terrenys ja que no publica preus que s'han pagat a propietaris privats, com és el cas del càmping Garbet.

Sense data clara

Tot i que l'Incasol encara no té el calendari previst per a l'enderroc, l'organisme ja està treballant en elaborar un projecte per tirar a terra les edificacions que formaven el càmping, com ara els lavabos, la piscina, la recepció i la cafeteria, entre d'altres. L'objectiu de l'actuació és deixar el paratge, molt proper a la platja, lliure de construccions. De fet, es planteja com una acció complementària al pla urbanístic del sistema costaner, aprovat per la Generalitat fa quatre anys (vegeu peça).

L'alcalde de la població alt-empordanesa, Lluís Bosch, va assegurar a aquest diari que coneixia l'operació tot i que no va donar-ne més detalls. Bosch manté converses amb l'Institut Català del Sòl per tenir més informació de la compra. El que sí se sap és que l'Incasòl va adquirir aquests terrenys abans de l'estiu i per aquest motiu el càmping ja va estar tancat l'última temporada turística.

La protecció del litoral

El pla urbanístic del sistema costaner, que va tirar endavant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, el maig del 2005, amb l'objectiu d'«ordenar la costa catalana des dels principis que inspiren el desenvolupament urbanístic sostenible i en defensa de l'interès general». En total, són 24.000 hectàrees a tot Catalunya que no es podran requalificar en urbanitzables. Segons va explicar el conseller, Joaquim Nadal, quan es va presentar el pla, el text permetrà protegir el litoral de construccions noves. Tot i que no és habitual, l'Incasol ha adquirit altres terrenys per aquest motiu –col·laborar en la protecció del territori– en altres ocasions a les comarques gironines, com és el cas d'uns terrenys que formen part dels Aiguamolls de l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.