Urbanisme

Montgat vol fer de la nova plaça de la Vila un punt central

Comencen les obres d'urbanització de l'espai, al davant de l'ajuntament

Tindrà una zona de vianants de 1.500 m² amb dues plantes d'aparcament subterrànies

Es preveu que estigui acabada d'aquí a un any

La nova plaça de la Vila de Montgat aspira a convertir-se en un espai de centralitat d'un municipi que històricament no ha tingut cap plaça emblemàtica a l'entorn del seu centre administratiu. Fins fa poc, al davant de l'edifici de l'ajuntament hi havia un espai destinat a l'aparcament de vehicles i un carril de circulació que, amb l'inici de les obres, ha desaparegut. El projecte de la nova plaça té un cost d'1.274.905,53 euros i és finançat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L'alcadessa de Montgat, Rosa Funtané, destaca el paper de centralitat que es vol donar a la nova plaça com a “espai de trobada i que serveixi per fer-hi activitats ciutadans de caire social i cultural”.

Es tracta d'un projecte encetat durant el madat anterior i estava previst que les obres comencessin l'abril passat, però dificultats tècniques en van endarrerir la posada en marxa. L'empresa encarregada de l'obra es va trobar amb un subsòl de característiques diferents del que havia previst i els treballs es van ajornar fins que s'ha trobat una solució tècnica que, segons explica l'alcaldessa, permet tirar endavant el projecte original de l'obra “sense encarir-la”.

Més aparcaments

Aquesta mateixa setmana s'han reprès els treballs que permetran la urba-
nització d'una superfí-
cie total de 2.615,13 metres quadrats, dels quals 1.526,43 seran els que ocuparà la nova plaça, que s'aixecarà un metre sobre el nivell de la superfície anterior. Per sota hi haurà un aparcament de dues plantes amb un total de 43 places, dues de les quals estaran reservades a persones amb mobilitat reduïda. Rosa Funtané avança que alguna de les places de la primera planta de l'aparcament estaran reservades per a persones que s'acostin a la casa de la vila per fer-hi gestions.

La nova plaça, que està situada entre l'edifici de l'ajuntament i el camí ral, que és el nom que rep aquest tram de l'N-II, es convertirà en un mirador privilegiat al mar. El projecte d'urbanització permetrà l'eliminació de les escales d'accés que fins ara tenia l'edifici de la casa de la vila i facilitarà que qualsevol ciutadà amb mobilitat reduïda hi pugui entrar sense haver de trobar cap barrera arquitectònica. Està previst que les obres tinguin una durada aproximada de poc menys d'un any i puguin estan acabades l'octubre del 2016.

LA XIFRA

1.526
metres quadrats
tindrà la nova plaça de la Vila de Montgat, que tindrà un pàrquing subterrani de dues plantes.

LA FRASE

Volem que la plaça de la Vila sigui un espai de trobada per fer-hi activitats de caire social i cultural
Rosa Funtané
Alcaldessa de montgat

L'ajuntament, sense barreres

A l'interior de la casa de la vila estan a punt d'acabar-se els treballs de remodelació que es van iniciar a mitjan desembre passat. S'hi han fet obres per millorar-ne l'accessibilitat a través de la col·locació d'un ascensor, la racionalització del nucli interior de les escales i l'adequació de les plantes del soterrani per fer-les habitables. També s'ha condicionat l'espai destinat a l'arxiu municipal perquè es pugui controlar l'ambient de manera artificial i evitar, així, que la humitat
deteriori la documentació.
A hores d'ara, tots els ser-
veis als ciutadans que abans s'oferien a la casa de la vila es presten en altres dependències municipals. L'alcaldessa ha avançat que té previst reunir-se la setmana vinent amb els representants dels treballadors municipals per veure si és possible retornar a l'edifici, o bé, a causa dels sorolls de les obres a la plaça de la Vila, és aconsellable endarrerir uns mesos el trasllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.