Urbanisme

Aturem BCN World confia que el projecte s'aturi

La plataforma es mostra esperançada que la negociació política al Parlament desemboqui en la renúncia al complex

Alerta que el pla director pot provocar un col·lapse en la mobilitat

La plataforma Aturem BCN World, contrària al gran complex d'oci i joc amb casinos previst entre Vila-seca i Salou, ultimava ahir les al·legacions al pla director que n'ha de fer possible la construcció amb la vista posada al Parlament. “Tenim esperances que la situació política acabi frenant el projecte”, va reconèixer Joan Pons, el portaveu de la plataforma, que aplega una trentena d'entitats.

En les negociacions per a la investidura del nou president de la Generalitat, de fet, la CUP hauria posat sobre la taula la renúncia al polèmic projecte turístic, situació a la qual s'hauria de sumar l'oposició d'ERC (dins de Junts pel Sí) a la iniciativa. “Hem de tenir en compte també que l'aprovació definitiva ha de recaure en el conseller de Territori directament, així que depenent de qui sigui el responsable serà factible o no”, va aventurar Pons. La plataforma també interpreta l'allargament a tres mesos del període d'informació pública del pla director del projecte, que es va aprovar inicialment a finals de juliol, com una operació del govern per guanyar temps.

“Hem fet consultes, i ara mateix és possible tirar enrere sense que suposi cap cost ni cap pagament de lucre cessant a les operadores al concurs”, hi va afegir Hortènsia Grau, diputada de Catalunya Sí que es Pot i militant d'ICV, que forma part de la plataforma.

Mentre esperen, però, el desenllaç polític, la tramitació del pla director dels terrenys del conegut com Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou continua endavant, i dimarts està previst que es tanqui el període per presentar al·legacions. Els opositors aplegats en la plataforma van detallar ahir les al·legacions que presentaran a través de l'entitat ecologista Gepec (ja que Aturem BCN World no està legalment constituïda com a entitat), que, a banda de reclamar la derogació de la iniciativa, també incideixen en diversos aspectes tècnics del document.

Dubtes tècnics

Un dels punts sobre els quals alerten les al·legacions són els problemes de mobilitat que augura la plataforma. “Tan sols calculant la meitat dels turistes anuals anunciats, que serien cinc milions, es preveu un col·lapse absolut en un punt ja prou saturat”, va detallar Pons. Aturem BCN World també alerta que el pla director no detalla com resoldrà l'abastament d'aigua, ni tampoc està clara l'alimentació elèctrica, ja que el govern estatal ha descartat fer una subestació pròpia. També subratllen la contradicció del projecte amb el mapa de risc químic de Protecció Civil pel fet que es troba a tocar del polígon, i que la zona verda prevista com a continuïtat de l'espai protegit de la Sèquia Major no té una connexió ambiental real.

LA FRASE

Calculant tan sols la meitat dels turistes previstos, duria al col·lapse absolut la mobilitat de la zona
Joan Pons
Portaveu de la plataforma Aturem BCN World

Crida als expropiats als vuitanta

Un dels àmbits en què la plataforma Aturem BCN World ha centrat la seva lluita ha estat la manera com afectarà el replantejament de l'ús del CRT les expropiacions per interès públic fetes els anys vuitanta, abans de la construcció de Port Aventura. “Fem una crida als propietaris que van ser expropiats a reclamar una nova indemnització al govern, ja que hi tindrien dret”, va subratllar Albert Calduch, membre de Gepec. La plataforma ja ha començat els contactes amb alguns d'aquests propietaris. Aturem BCN World també denuncia que la tramitació del pla director ha obviat que la llei obliga l'administració a fer un procés de participació previ amb les entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona