Urbanisme

Malgrat actuarà d'urgència en el pont del carrer Passada

Un estudi alerta que l'estructura centenària sobre de la riera s'ha d'apuntalar si s'hi vol mantenir l'actual trànsit de vehicles

L'Ajuntament treballa amb tres propostes, que van des de la rehabilitació fins a una nova construcció

El pont del carrer Passada sobre la riera de Malgrat necessita una actuació urgent si es vol mantenir el trànsit de vehicles que hi passen diàriament. Un estudi encarregat per l'Ajuntament constata que l'estructura centenària ha quedat obsoleta per mantenir la circulació actual i que en cap cas permet el pas de vehicles de gran tonatge, com camions i formigoneres. El carrer Passada és utilitzat habitualment pels conductors com a circumval·lació per evitar passar pel centre del municipi i l'estudi destaca que “les condicions de seguretat de l'estat actual del pont són bastant precàries”. A causa d'aquesta situació, els responsables de l'estudi posen sobre la taula tres propostes d'actuació segons una menor o una major intervenció. En el primer dels casos es preveu una rehabilitació del pont concentrada en el reforçament de l'estructura existent i la substitució de les bigues oxidades, entre d'altres. Una obra pressupostada en un màxim de 50.000 euros, amb un termini d'execució de tres mesos, que tornaria al pont la seva resistència inicial, però que no permetria augmentar-la. Per tant, s'hauria de continuar prohibint el pas de vehicles pesants.

La segona actuació es basaria en la substitució del tauler del pont, però mantenint-hi els estreps, que sembla que estan en un bon estat de conservació. L'actuació està pressupostada en uns 80.000 euros i estaria feta en un màxim de tres mesos. Un cop enllestida permetria el trànsit també de camions i altres vehicles pesants.

Finalment, la tercera opció parla d'una intervenció total que es tradueix en la construcció d'un nou pont de set metres de llum d'acord amb l'amplada actual de la llera de la riera, que és de nou metres. El cost puja a un màxim de 200.000 euros i el termini seria de sis mesos.

L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), explica que l'estudi i les tres propostes ja s'han fet conèixer als grups de l'oposició i que l'Ajuntament prendrà una decisió sobre quin és el camí a aplicar en un màxim de dues setmanes. “Som conscients que s'ha d'actuar amb rapidesa i ja hem destinat 100.000 euros en el pressupost de l'any vinent per fer les obres”, comenta, i avança que l'opció que es defensa des del govern del PSC i Junts per Malgrat es basa en la substitució de tota l'estructura.

Fa un parell d'anys el consistori va començar a foradar les baranes del pont del carrer Passada per donar continuïtat a la riera urbanitzada, però finalment es va refer perquè l'empresa va alertar que la barana era de formigó i que podia pertànyer a un element estructural. A partir d'aleshores va començar el procés per determinar la càrrega que pot suportar el pont, que ha culminat amb l'estudi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona