Urbanisme

Obres a Arbúcies per una caldera de biomassa

La instal·lació es preveu que estigui acabada el primer trimestre del 2016

L'Ajuntament d'Arbúcies calcula que s'estalviarà 873.000 litres de gasoil en el transcurs de 15 anys, un cop es posi en funcionament la caldera de biomassa que ja s'està construint, just al darrera de l'edifici de Can Delfin. Les obres es preveu que acabin el primer trimestre del 2016. A banda de l'energia, l'Ajuntament tindrà també un estalvi econòmic important, que el consistori calcula en 260.516 euros.

La nova caldera de biomassa escalfarà diferents edificis municipals, a través d'una xarxa de calor subterrània. En aquesta primera fase es donarà servei a l'Ajuntament, al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, als vestidors de les piscines municipals i la futura piscina climatitzada, a l'edifici de Can Cornet amb la biblioteca i l'escola de música i l'Escola d'Adults. Està prevista una segona fase en què s'ampliarà el nombre d'edificis beneficiats per la caldera. L'execució d'aquesta primera fase permetrà subministrar anualment 575.000 kWh d'energia tèrmica. El projecte, que no suposa cap inversió per part de l'Ajuntament, li permetrà estalviar-se el consum d'aproximadament 58.200 litres anuals de gasoil. El combustible que s'utilitzarà és estella forestal de biomassa provinent de la neteja dels boscos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia