Urbanisme

Malgrat refarà parcialment el pont del carrer Passada

L'Ajuntament es decideix finalment per canviar el ferm però mantenir els estreps de l'estructura centenària

L'obra, amb un cost de 80.000 euros, es vol adjudicar al febrer i afectarà el trànsit

L'alerta donada pels tècnics sobre una actuació urgent al pont del carrer Passada de Malgrat de Mar ja ha obtingut resposta. L'equip de govern del PSC i JuntsxMalgrat ha triat la segona de les tres opcions de les quals s'havia demanat un estudi. Aquesta opció se centra a canviar el ferm de l'estructura per un de nou, però mantenint els estreps que aguanten a cada costat l'estructura centenària.

L'obra té un cost de 80.000 euros, es preveu adjudicar-la al febrer i tindria un termini d'execució d'uns tres mesos, durant els quals al carrer Passada, una via molt transitada per evitar el centre de la població, hi hauria les obligades restriccions.

L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), explica que el pressupost municipal ja inclou una partida de 100.000 euros destinada al pont. “L'actuació ha de permetre la circulació de vehicles de gran tonatge, com ara els busos i el camió de les escombraries, el pas dels quals ara està restringit”, assenyala. Mercader comenta que les tres opcions que es van posar sobre la taula per resoldre les mancances de l'estructura es van consultar amb els grups de l'oposició. “ERC i la CUP van veure també bé aquesta solució intermèdia”, destaca. Mercader insisteix a recordar que, malgrat els cent anys de vida del pont, aquest no està inclòs en cap catàleg del patrimoni local que en reclami la protecció. “Tot i això, ens consta que va ser un dels primers ponts fets de formigó de la zona”, indica. En aquest sentit, però, l'alcalde explica que l'obra respectarà les plaques que hi ha al pont i que donen fe de la data d'inauguració de l'estructura. “L'actuació afectarà la circulació dels vehicles pel carrer Passada, però es tracta d'una obra imprescindible per garantir la total seguretat dels conductors que hi passen cada dia”, afirma.

LA XIFRA

80.000
euros
és el cost previst inicialment per a les obres d'adequació del pont del carrer Passada de Malgrat.

El pas de Can Palomeres, a punt

La nova passarel·la accessible que uneix el centre de Malgrat amb el barri de Can Palomeres per sota del pont de la carretera N-II ja està a punt. Està previst que avui, si el temps ho permet, se'n faci la inauguració oficial amb una festa. L'actuació, de la qual ahir es feien els últims retocs –que van obligar durant algunes hores a tallar als vehicles el carril en sentit Barcelona–, ha permès superar amb rampes els pronunciats desnivells existents; a més, la inversió ha permès remodelar serveis ja existents com ara l'enllumenat públic, la xarxa de drenatge i la de reg. Finalment, també s'han fet treballs d'enjardinament al voltant d'un pas llargament reivindicat pels veïns. Les obres van començar a mitjan mes d'agost i fa pocs dies que el pas ja és del tot transitable. El cost del projecte va pujar a 222.000 euros, un 21% menys del que estava previst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona