Urbanisme

L'Ajuntament de Porqueres i els propietaris posen en ordre Puig Surís

Els titulars de les finques comencen a rebre les notificacions amb l'import que hauran de pagar després que han aprovat el projecte de reurbanització

La llarga i complexa història del veïnat de Puig Surís de Porqueres està entrant en el capítol decisiu: el consistori n'ha finalitzat la reparcel·lació i ha aprovat de manera definitiva el projecte de reurbanització, que puja a 3,1 milions d'euros. La revisió final, en què s'ha inclòs una part de les al·legacions que hi havien presentat els propietaris i s'ha rebaixat notablement el pressupost inicial de les obres –en un principi es parlava de 5 milions–, deixa el nombre de finques en 124, en lloc de les aproximadament 180 que hi havia originàriament.

El cost

Amb relació a les obres de reurbanització, a l'amo de cada finca li tocarà pagar una xifra que oscil·la entre els 11.000 euros (el que menys) i els 50.000 euros (el que més), tot i que la majoria dels imports es mouen entre els 20.000 i els 40.000 euros. L'Ajuntament no hi aporta diners, però ha assumit la redacció del projecte, finançat amb una subvenció de la Generalitat, i de la gestió, que ha anat a càrrec dels tècnics municipals. Al març hi haurà una assemblea de propietaris i representants del consistori per plantejar dubtes i mirar d'aclarir-los. “Si tot anés com una seda les obres s'executarien a mitjà termini”, calcula l'alcalde, el republicà Francesc Castañer, que no amaga la impressió que el més probable és que sorgeixi algun entrebanc, atesa l'envergadura del projecte. “Que quedi clar –insistia ahir l'alcalde– que no s'ha de pagar ara, sinó quan es facin les obres, i que mirarem de donar el màxim de facilitats.”

Hereva dels setanta

Com va passar en força urbanitzacions promogudes en la dècada de 1970, la de Puig Surís –una iniciativa privada– ha anat creixent sense que quedés clara del tot la delimitació de les finques i sense que els serveis arribessin a tots els solars. Arran de la confusió que s'havia creat, en la dècada dels noranta l'Ajuntament va suspendre la concessió de llicències fins que el promotor completés la urbanització, una restricció que continua vigent. Per aquesta raó, hores d'ara en aquest veïnat de 166.000 metres quadrats només hi ha vint cases habitades.

El projecte de reurbanització preveu, entre altres accions, reconstruir i completar la xarxa de clavegueram, d'enllumenat públic i d'abastament d'aigua, refer les voreres i renovar l'asfaltatge dels carrers, que està molt deteriorat.

LES XIFRES

3,1
milions d'euros
té de pressupost la reurbanització, que assumiran els propietaris.
124
parcel·les
té finalment la urbanització, que inicialment en tenia al voltant de 180.

LA FRASE

Mirarem de donar el màxim de facilitats a l'hora de pagar les obres
Francesc Castañer
ALCALDE DE PORQUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia