Urbanisme

Viladecans vol protegir unes cases de la C-245

El grup de cases situat a la C-245 al centre de Viladecans que data dels anys 50 del segle XX quedarà protegit d'una eventual ampliació de la carretera. Així ho van acordar tots els grups polítics en l'últim ple municipal, que van votar de manera unànime una moció presentada per ERC. Aquestes cases, situades entre els números 25 i 61 de l'avinguda de la Generalitat –el nom que rep aquest tram urbà de la comarcal C-245– van resultat afectades pel pla general metropolità del 1976.

ERC ha trobat l'oportunitat de demanar la protecció dels immobles, de valor patrimonial i històric, perquè s'està ara elaborant el planejament urbanístic del polígon del Centre, que inclou la reforma de la C-245. Aquest pla pretén integrar un polígon industrial que ha quedat obsolet a la zona urbana i transformar la carretera comarcal en una via amb prioritat per a vianants. La C-245 ja no ha de ser ampliada, i el consistori vol amb aquesta protecció assegurar el futur de les cases i posar fi a 40 anys d'inseguretat jurídica.

Els veïns de les cases afectades s'havien constituït en la plataforma Viladecans Patrimoni i alertaven que l'espai que ara ocupen els immobles es volia transformar en una zona verda i per a vianants “tot deixant les famílies que hi habiten sense possibilitat d'aspirar a un nou habitatge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.