Urbanisme

Olot canvia la consulta del nou Firal per un procés participatiu

L'Ajuntament està convençut que serà capaç de trobar el consens ciutadà per definir-ne la urbanització

Les obres s'adjudicaran el 2017 i s'acabaran el 2018

L'Ajuntament d'Olot es veu capaç d'aconseguir el consens social i de les parts implicades en la urbanització del passeig que la ciutat té dedicat a l'insigne escultor Miquel Blay, el Firal, i per això ha deixat de banda la consulta popular que havia de fer sobre el tema. L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha intentat explicar-se: “Pretenem buscar consensos i que això no sigui els uns contra els altres.” Aquest consens, no obstant això, no ha estat possible per definir el pla d'usos del Firal. “No pararem, farem el Firal, un projecte del qual s'ha parlat durant anys però del qual algú havia d'assumir el compliment”, va dir.

I per fer possible aquest consens l'Ajuntament ha buscat una empresa experta en aquests processos, Raons Públiques –és la que està concretant, per exemple, el pla d'usos dels espais públics de Barcelona–, i la tècnica en participació del Consorci d'Acció Social, Anna Casamitjana, que hi aportarà el coneixement de l'entorn.

A més, ha encarregat un estudi a fons de la concessió que hi va haver fa uns deu anys de l'avantprojecte d'urbanització del Firal i del seu entorn a l'equip RCR Arquitectes, del qual només s'ha executat el passeig veí del Firalet. El govern local vol conèixer els lligams jurídics que hi ha després de tots aquests anys, per tenir clar com s'hi han d'encabir totes les aportacions del procés participatiu.

Aquest procés començarà demà (sala El Torín, 19.30 h) i està obert a tothom. Durant quatre mesos, segons ha explicat la regidora de Participació, Núria Fité, aquesta participació s'articularà en tallers de treball presencials i recorreguts i accions a l'espai públic en diferents punts del centre d'Olot. A part, hi haurà la possibilitat de participar-hi mitjançant les xarxes socials a partir d'una pàgina del web específica. En la reunió de demà, es demanarà als participants que ajudin a trobar el nom i a crear la identitat gràfica del procés.

D'altra banda, l'alcalde ha confirmat que sí que es farà, i aviat, la consulta popular sobre si s'ha d'allargar la concessió per a l'organització del correbou de les Festes del Tura o no i, per tant, que es deixi de fer.

LES FRASES

El Firal és el projecte del mandat i que el procés comenci amb consens és garantia d'èxit
Josep Maria Corominas
Alcalde d'Olot
Tenim un gran objectiu davant: la transformació urbanística d'una peça clau de la ciutat
Núria Fité
Regidora de Participació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona