Urbanisme

Front comú a Premià per la rotonda d'accés al port

Ajuntament i plataforma uniran esforços davant la Generalitat perquè el nou giratori no es faci al barri de Can Pou

Can Fitó i el Mercat de la Flor són dues de les alternatives que es proposaran

Premià de Mar farà front comú per resoldre l'emplaçament de la futura rotonda d'accés al nou port del municipi. Aquest anunci s'ha fet després de conèixer l'opinió de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, que, segons sembla, preferiria que el giratori es construís al barri de Can Pou. Així doncs, l'Ajuntament i la plataforma Premià Port uniran esforços per convèncer Urbanisme que Can Pou no és la millor opció, ja que l'indret és una zona amb risc d'inundabilitat. En aquest sentit, consistori i plataforma defensen dues alternatives per col·locar-hi la rotonda: el parc de Can Fitó de Premià de Mar –a tocar de l'N-II– o als entorns del Mercat de la Flor, al terme municipal de Vilassar de Mar.

“Tot i que no és oficial, sí que és cert que, de moment, Urbanisme prefereix la rotonda a Can Pou abans que, per exemple, al Mercat de la Flor”, va explicar el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU), que va voler recalcar que sobre aquest tema “encara no hi ha una resolució en ferm”. Tot i això, el regidor va admetre la complexitat de l'assumpte: “Haurem de ser molt pedagògics i raonar molt les propostes perquè Urbanisme les entengui”, va dir. En aquest sentit, Subirà es va mostrar esperançat que aquest organisme de la Generalitat sigui tan receptiu com la direcció general de Carreteres, que de moment “ha rebut bé les propostes alternatives”.

Per la seva banda, un dels portaveus de la plataforma Premià Port, Alfonso Barreras, va refermar la voluntat d'anar a l'una amb l'Ajuntament per fer entendre a Urbanisme les propostes alternatives pel giratori. “El que no podem acceptar és que la rotonda vagi a una zona amb alt risc d'inundabilitat”, va dir. El portaveu va comentar que ja han demanat a l'alcalde, Miquel Buch (CiU), “d'anar allà on calgui per defensar les alternatives a Can Pou”, i va assegurar que “la gent està molt enfadada” pel fet que Urbanisme consideri aquest punt per fer-hi el giratori. Tot i la incògnita que encara hi ha sobre on es faran els accessos al port, el cert és que gran part del projecte d'urbanització de l'espai marítim ja té un calendari més o menys aproximat, tal com va explicar fa unes setmanes l'arquitecte dels Serveis Territorials de l'Ajuntament, Josep Maria Fabregat. En el cas dels accessos, està previst que es comencin a fer el tercer trimestre d'aquest any.

LA FRASE

Haurem de ser molt pedagògics i raonar molt les propostes perquè Urbanisme les entengui
Antoni Subirà
Regidor d'Urbanisme de Premià de Mar

LA FRASE

El que no podem acceptar és que la rotonda vagi a una zona amb alt risc d'inundabilitat
Alfonso Barreras
portaveu de la plataforma Premià Port


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia