Urbanisme

Verges habilitarà un nou pàrquing d'unes 50 places

Se situarà en dos terrenys contigus que uns particulars cedeixen de franc

Es fa una actuació al rec de l'Estany

La cessió d'uns terrenys que han fet dos veïns a l'Ajuntament de manera gratuïta permetrà habilitar uns aparcaments al centre de Verges que facilitaran la mobilitat en un espai urbà de carrers estrets. Es tracta de l'illa habitada que dóna d'una banda al carrer de Girona i, de l'altra, al carrer Empordà, el que prové del carrer del Progrés i desemboca al carrer del Senyor Llach. En aquest triangle quedaran connectades dues parcel·les que permetran guanyar una cinquantena de places. Es dóna el cas que, contigu a un dels dos terrenys, ja hi ha un altre aparcament, amb sortida al carrer del Senyor Llach, on conviuen els contenidors d'escombraries amb una quinzena de places d'aparcament més.

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, va indicar que ha estat una decisió que ha estat esperonada per la voluntat dels veïns de cedir gratuïtament els terrenys. Coincidint amb aquesta mesura, que es podria executar en les pròximes setmanes, es plantegen alguns canvis de circulació que podrien afectar la mobilitat.

Pròximament s'iniciaran diverses actuacions al rec de l'Estany, que té un estat de conservació deficient. Una de les actuacions que s'estan executant és la retirada de conduccions que contenen amiant. Hi ha, però, espais en què l'actuació suposa un estrenyiment del curs, donat que al llarg dels anys ha anat agafant terreny als horts. Els treballs són de manteniment de la secció del rec, amb l'objectiu d'evitar que el rec perdi la seva funcionalitat i de garantir-la i potenciar-la.

Els treballs recauen financerament en el Consorci del Ter i també en l'Ajuntament de Verges, que hi aporta una partida de 4.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.