Urbanisme

Castelldefels comença les obres al barri de Vistalegre

L'Ajuntament avançarà tot sol el pressupost de la llei de barris sense esperar la dotació de la Generalitat

Durant el mandat renovarà tots els carrers i construirà els equipaments necessaris

Cansat d'esperar uns diners que no arriben, l'Ajuntament de Castelldefels ha decidit tirar pel dret i cobrir en solitari la reforma del barri de Vistalegre, un projecte finançat per la llei de barris que la Generalitat té aturat. El consistori té previst invertir els 9 milions d'euros previstos en el projecte amb l'esperança que algun dia el govern retorni el 50% compromès. “Tot i que a Vistalegre s'ha invertit un milió i mig d'euros en iniciatives socials i petites reparacions, l'aturada de la Generalitat ha generat molta frustració entre els veïns, que esperaven la transformació del barri. Aquest govern ha decidit avançar els nou milions previstos i esperem que algun dia la Generalitat ens torni la seva part”, explica l'edil d'Urbanisme, Ramon Morera.

Vistalegre és un barri que es va començar a construir als anys cinquanta sense cap mena de planificació. Famílies que van arribar immigrades es van construir habitatges pel seu compte, com el cas de la Manuela, que explica que va arribar a Vistalegre fa 59 anys: “Ens va resultar més barat comprar un solar que un pis.” Amb el seu marit es van anar construint la casa de mica en mica, i recorda com hi dormien quan només tenien posades les totxanes. La llum i l'aigua corrent van arribar més tard. La casa de la Manuela és un cas típic d'aquest barri, que ara presenta manca d'espais lliures i d'equipaments comunitaris, així com deficiències en la urbanització dels carrers. I és justament la reforma del seu carrer, el García Lorca, el que ha donat el tret de sortida a la rehabilitació del barri.

La setmana passada van començar els treballs per transformar aquest carrer, una de les principals connexions de Vistalegre amb el centre de la ciutat però amb un fort pendent i voreres molt estretes, en una via per a vianants. S'hi farà un paviment nou i una zona de jocs infantils, es millorarà l'enllumenat i la recollida de les aigües pluvials i s'enterraran les línies elèctriques, uns treballs que duraran cinc mesos i que tenen un pressupost de 305.222 euros. Segons Morera, la intenció és reurbanitzar tots els carrers del barri i eliminar els pals de la llum de les voreres.

Yolanda Pibernat, de l'associació de veïns de Vistalegre, explica sobre aquest sector: “Té moltes necessitats urbanístiques, però també apostem per fer-hi infraestructures que donin servei no només al barri sinó a tota la ciutat.” En aquest sentit, l'Ajuntament i els veïns estan estudiant, a través d'un procés participatiu, la possibilitat de crear un equipament al solar on hi havia antigament una escola i uns pisos per als mestres. El consistori proposa transformar les edificacions que es conserven en un centre cívic, un ús que els veïns encara han de valorar. Al solar existent s'hi habilitarà de manera provisional una plaça amb jocs infantils.

LA XIFRA

2
milions d'euros
invertirà l'Ajuntament cada any fins a arribar als 9 previstos per la llei de barris a Vistalegre.

LA FRASE

Amb la reforma del carrer García Lorca comença la transformació urbana de Vistalegre
Ramon Morera
Regidor d'Urbanisme de Castelldefels


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia