Urbanisme

Arbres per a la plaça Gran del Jonquer de les Planes

És una de les actuacions previstes en aquest espai fruit del procés de participació per definir-lo

En plantaran una vuitantena representativa de l'arbrat autòctona de la comarca de la Garrotxa

La plaça Gran del barri del Jonquer de les Planes d'Hostoles comença a agafar forma. De fet, és la forma que van decidir donar-li els veïns, fruit dels resultats d'una consulta popular que es va celebrar fa pocs mesos, a final de l'any passat. Ara, l'Ajuntament ha fet un pas endavant i ha encarregat la plantació de l'arbrat del nou espai d'oci ciutadà. I, tal com van decidir majoritàriament els veïns, es tracta d'una vertadera mostra de l'arbrat autòcton de la comarca de la Garrotxa.

En concret, es plantaran un total de vuitanta exemplars, majoritàriament d'alzines i roures, que són dues de les espècies amb més presència als espais forestals de la comarca.

El cost total dels arbres i de la seva plantació d'aquests arbres és de prop de 7.000 euros.

El projecte de la remodelació de l'espai que ocuparà la plaça Gran del Jonquer s'ha d'enllestir abans de final de l'actual mandat, segons les previsions de l'Ajuntament de les Planes d'Hostoles. El govern espera que la renovació urbanística d'aquest espai, situat en uns terrenys municipals propers al camp de futbol i durant els últims trenta anys en desús, es converteixi en un element més dinamitzador de la vida ciutadana en aquell indret del sud del nucli urbanitzat. És un espai privilegiat des del punt de vista paisatgístic, ja que té com a teló de fons els impressionants cingles de la Mare de Déu del Far.

A part de l'arbrat, els veïns de les Planes van poder escollir el tipus de mobiliari urbà i la tipologia dels jocs infantils que s'hi han d'instal·lar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia