Urbanisme

Verges refarà la resta del nucli antic a partir del mes d'abril

La tercera fase de la reurbanització i la posada al dia del sanejament es pagarà en bona part amb el Puosc

Verges afrontarà les obres de la tercera fase del sanejament de la població després de Setmana Santa. Concretament, el govern vergelità s'ha proposat començar-les aquest mateix mes d'abril. Es tracta d'uns treballs que tenen un cost de 308.159 euros, dels quals la gran majoria, 246.527 euros, arribaran a les arques municipals a través del pla únic d'obres i serveis, en el programa general de la Generalitat. L'aportació de l'Ajuntament vergelità serà de 61.632 euros.

Les obres afectaran bona part del sud del poble, tot i que tindran afectació urbana també a carrers com el del Progrés, que es reurbanitzarà. En aquest vial es resoldran el problemes de sanejament i es formaran les escomeses i les instal·lacions soterrades. Amb aquests treballs es donarà continuïtat a la xarxa del carrer Major i del carrer Francesc Cambó, fins a la connexió que hi ha a la cruïlla del carrer Girona amb el carrer Trencada.

A banda de la nova pavimentació, en tots els vials afectats pels treballs d'aquesta darrera fase es soterraran serveis (aigua, electricitat, telefonia, enllumenat públic, gas i fibra òptica).

També formen part dels treballs d'aquesta fase les feines per eliminar els abocaments directes d'aigües residuals al llarg del rec del Molí, provinents d'habitatges dels carrers de la Pau, de Defora, del Rec i Baix Empordà. Es reurbanitzarà també el carrer del Rec, es perllongarà la xarxa unitària del carrer Baix Empordà fins al pou de registre ubicat en la intersecció amb el carrer Canonge Iglesias i es formarà el nou col·lector de recollida d'aigües residuals dels abocaments d'habitatges del carrer del Rec i de la zona est del nucli antic pel carrer Canonge Iglesias.

Un altre dels treballs que estan previstos de fer a partir de l'abril és l'asfaltatge i el soterrament de serveis del camí de la Mota, des de Can Felip fins a l'entrada de la Mota per la carretera.

LA XIFRA

308.159
euros.
És el cost total de les obres, dels quals 61.632 euros els pagarà l'Ajuntament de Verges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia