Urbanisme

Premià i Vilassar volen unir els passejos marítims

Els dos municipis demanaran a l'Estat la concessió d'un tram de 800 metres per poder actuar-hi i donar continuïtat a l'espai, ja que ara queda partit

Es tracta d'una reivindicació històrica

Premià de Mar i Vilassar de Mar han decidit unir esforços per resoldre la connexió entre les dues poblacions mitjançant el passeig marítim. En aquest sentit, els dos municipis volen fer una proposta conjunta per aconseguir de l'Estat la concessió del tram de passeig marítim, des de la riera de Vilassar fins al Mercat de la Flor, perquè hi puguin intervenir i fer que aquesta connexió passi a ser una realitat. Aquest tram en qüestió té una longitud de 800 metres i és un punt on no hi ha ni tan sols un camí per passar d'una població a l'altra, de manera que el pas entre Premià de Mar i Vilassar de Mar queda interromput.

“Volem abordar aquest tema seriosament i de manera conjunta amb Vilassar de Mar”, va indicar el regidor d'Urbanisme de Premià de Mar, Antoni Subirà (CiU). El regidor va assegurar que es vol anar pas a pas i que, en el cas que finalment l'Estat cedeixi la concessió del tram, la solució “s'haurà d'anar fent per fases”. “El més important és, com a mínim, poder obrir un camí de pas i, a partir d'aquí, anar-ho urbanitzant de mica en mica”, va explicar Subirà. Per la seva banda, el seu homòleg de Vilassar de Mar, Àngel Font (ERC), va definir la necessitat de la connexió del passeig marítim com “una demanda històrica”. “Aquesta situació fa que dos pobles que estem de costat ens hàgim de donar l'esquena l'un a l'altre”, hi va afegir. El regidor vilassarenc va explicar que la voluntat és que els dos municipis treballin braç a braç per desenvolupar el projecte de connexió però que s'anirà pas a pas i sempre en funció dels recursos econòmics dels ajuntaments respectius.

El camí de Can Pou

D'altra banda, els consistoris veïns també estan d'acord a millorar el camí que, a la banda interior de la carretera N-II, uneix el barri de Can Pou-Camp de Mar de Premià de Mar amb el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, a Vilassar de Mar. Aquest és un camí molt freqüentat, sobretot els diumenges, quan es fa el mercat a l'aire lliure a l'exterior de les instal·lacions del mercat. Els ajuntaments volen consolidar aquest camí per millorar la seguretat dels vianants que el transiten.

LA XIFRA

800
metres
és la longitud del tram que separa els passejos marítims de Premià de Mar i Vilassar de Mar.

LA FRASE

Volem abordar aquest tema seriosament i de manera conjunta amb Vilassar de Mar
Antoni Subirà
regidor d'Urbanisme de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia