Urbanisme

Avança la protecció de les Tres Xemeneies

Endesa anuncia que estudiarà si presenta al·legacions al text aprovat

El ple de Sant Adrià de Besòs va aprovar dimecres la proposta de resolució que declara bé cultural d'interès local (BCIL) les construccions de les Tres Xemeneies i l'edifici de la sala de turbines de l'antiga central tèrmica. El tràmit va tirar endavant amb el vot favorable de tots els grups amb representació municipal a excepció del PP, que es va abstenir. Ara s'obre un període de quinze dies per si es volen presentar al·legacions i, un cop transcorregut aquest temps, la declaració de BCIL serà aprovada definitivament pel ple.

Endesa, propietària dels terrenys, ha anunciat que està estudiant si s'acull al dret de presentar al·legacions. El que sí que té clar l'empresa és que vol tirar endavant el procés de desmantellament de tot el conjunt en desús fins a deixar els terrenys completament nets i descontaminats, tal com assegura que es va comprometre a fer.

La Plataforma per la Conservació de les Tres Xemeneies ha anunciat que té previst presentar una al·legació perquè el text final de la declaració BCIL reculli l'esperit dels dos informes anteriors que van presentar a l'Ajuntament per reclamar la preservació del conjunt de les Tres Xemeneies i la sala de turbines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia