Urbanisme

Monistrol inaugura avui l'obra del pont gòtic

Els veïns han hagut de fer una volta de set quilòmetres mentre han durat els treballs

Monistrol de Montserrat inaugura avui l'obra del pont gòtic. S'acaben així sis mesos de tancament que han fet que els veïns que viuen al marge esquerre del riu —que representen un 40% de la població— hagin hagut de donar una volta de set quilòmetres per accedir al nucli urbà amb cotxe. A peu s'hi ha pogut circular.

Les obres del pont, que està declarat bé cultural d'interès nacional, han tingut un pressupost d'execució d'1,2 milions d'euros i han estat finançades per la Diputació de Barcelona. Comprenen tant la reparació de l'estructura, que data del segle XV, com l'eixamplament.

Abans de les obres, dos camions pesants no podien passar a la vegada. Ara, la calçada serà de 6,60 metres d'amplada i les voreres per a vianants de dos metres per a cada sentit.

Segons la Diputació, el projecte “té com a objectiu millorar la seguretat viària del que és la carretera BP-1121, l'accessibilitat i la mobilitat mitjançant l'eixamplament del tauler del pont per fer compatible la circulació de trànsit rodat i d'itinerari per a vianants”. Els treballs han tingut “molt en compte” la preservació de l'estètica original de l'estructura.

Festa popular

La inauguració es farà a les dotze del migdia, amb la presència del diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, i amb la participació dels Gegants de Viserta, l'Orfeó Monistrolenc, l'Esbart Monistrol, els Diables Els Tronats i el Grup de Teatre Emmantllevats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia