Urbanisme

infraestructures

L'hotel de la plaça Lloveras d'Arenys de Mar no es farà

El nou govern manté que l'edifici ja no és prioritari i tanca un procés que s'ha allargat durant vuit anys

Junts x Arenys critica el canvi d'opinió del PSC i diu que la vila perdrà una gran inversió

“L'hotel que estava previst que es fes a la plaça Lloveras no es construirà mentre hi hagi aquest govern. No es considera prioritari perquè el municipi ja té una bona oferta hotelera i, a més, els veïns hi estan en contra.” L'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno (ERC), va deixar clar en el darrer ple –i hi va tornar a insistir la setmana passada– que el projecte de construir un equipament turístic a peu de la carretera N-II es considera un pas enrere. La proposta va ser debatuda a propòsit d'una moció presentada pel grup de Junts x Arenys, encapçalat per l'exalcalde Estanis Fors, i que no va prosperar, en la qual es plantejava l'aprovació provisional dels usos de la parcel·la i que es tirés endavant el concurs d'adjudicació.

Estanis Fors va assegurar que la negativa suposava la pèrdua d'unes importants inversions per a la població i va ser especialment crític amb el canvi d'opinió del PSC. L'exalcalde va recordar al portaveu socialista, Ramon Vinyes, que quan ell va ser alcalde durant el mandat 2007-2011 va defensar la construcció de l'hotel i fins i tot va trobar inversors que hi estaven interessats. Vinyes va respondre en el ple que “les circumstàncies han canviat i no hi ha la mateixa necessitat ara que abans”, i va destacar que l'Ajuntament no pot vendre el solar per sota del preu de mercat i que tampoc pot afavorir cap promotor. L'alcaldessa, per la seva banda, va preguntar a Fors per l'interès del seu partit sobre la pèrdua dels inversors, “quan en tot cas si el projecte hagués prosperat s'hauria d'haver fet un concurs per triar l'inversor més adequat”.

El projecte de construcció d'un hotel a la plaça Lloveras ve de molt lluny, quan l'any 2006 l'Ajuntament va comprar l'antiga caserna de la Guàrdia Civil.

Dos anys després, l'interès d'uns promotors, els mateixos a qui feia referència Junts x Arenys, per aixecar un hotel a la plaça del costat de la caserna va propiciar la modificació del pla urbanístic que va ser aprovada el 2011. En el mandat anterior es van posar les bases per tirar endavant el projecte, i al gener, per comissió de govern, es va aprovar de forma inicial destinar la plaça a usos hotelers. El promotor, segons JxA, havia advertit que no esperaria gaire temps més.

Una oferta hotelera suficient i nova

Un dels arguments principals del govern d'ERC, el PSC, ICV i CiU d'Arenys de Mar és que l'oferta d'establiments hotelers a la població és prou equilibrada. La imminent inauguració del nou hotel gastronòmic de quatre estrelles Vila Arenys, a la riera, completarà les places disponibles que ja hi ha amb als cinc hostals de la vila, els tres càmpings, les dues cases de colònies i la casa rural. En total, Arenys de Mar disposarà de 110 places hoteleres quan es posi en marxa el nou establiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia