Urbanisme

política municipal

tribunals

L'exalcalde de Sant Pol, absolt quinze anys després

L'Audiència de Barcelona conclou que Francesc Pomés no va cometre cap delicte en el cas de la nau il·legal d'Amargant

L'exarquitecte municipal, jutjat en la mateixa causa, també és absolt

L'Audiència de Barcelona ha absolt l'exalcalde de Sant Pol per CiU Francesc Pomés del delicte de falsedat documental comès per una autoritat municipal pel qual va ser jutjat a principis de mes en el marc del cas Amargant, que investiga els tràmits que van fer possible la construcció d'una nau d'aquesta empresa en uns terrenys del costat de l'autopista l'any 2001. L'aleshores arquitecte municipal, també jutjat en la mateixa causa, ha estat igualment absolt del delicte de prevaricació urbanística. La fiscalia demanava cinc anys de presó per a Pomés i dos per a l'arquitecte, a més d'una multa complementària per als dos processats.

En la sentència, contra la qual es pot recórrer i a la qual ha tingut accés aquest diari, el tribunal considera provat que el febrer de l'any 2000 els amos de l'empresa Amargant van demanar permís per fer una nau a tocar de l'autopista, en uns terrenys on segons la normativa no es pot construir. Malgrat tot, l'aleshores alcalde va demanar informes a la Diputació de Barcelona, a la Generalitat i a la Delegació del Govern de l'Estat, que van mostrar-se contràries a la concessió de la llicència. La Delegació del Govern, a més, va demanar que s'informés els promotors de la impossibilitat de concedir-los el permís. L'Audiència rebutja l'argument del fiscal, que atribuïa a Pomés el delicte de falsedat pel contingut de la carta que va enviar a la delegació en què constatava que l'expedient encara no s'havia resolt. I ho fa tot i que la nau ja estava construïda i l'Ajuntament havia cobrat els corresponents impostos. Amb tot, subratlla que l'exalcalde no va mentir perquè l'expedient estava obert i, de fet, mai no es va arribar a tancar. Respecte de l'exarquitecte, defensat en la causa pel lletrat Manuel González Peeters, el tribunal atribueix a un error que informés a favor de la concessió dels permisos per fer un edifici annex a la nau que no es va arribar a construir. A més, afirma que no hi ha indicis que tingués interès a afavorir els promotors.

LA XIFRA

5
anys
de presó demanava la fiscalia per a l'exalcalde Pomés pel delicte de falsedat documental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia