Urbanisme

societat

habitatge social

Els pisos desocupats de Venus seran de lloguer social

El consorci de la Mina manté el compromís d'enderrocar el bloc, però rehabilitarà els habitatges buits de l'edifici

A l'octubre es començaran a lliurar les claus a 53 famílies en risc d'exclusió social

Les 53 famílies que tenen adjudicat un pis d'emergència social a la Mina hauran d'esperar com a mínim fins a l'octubre per poder entrar-hi a viure. Ahir el Consorci de la Mina es va reunir amb els adjudicataris dels pisos de lloguer social per a famílies amb risc d'exclusió social i els va comunicar que a partir d'avui poden recollir la documentació dels pisos disponibles per escollir habitatge. L'adjudicació nominal dels pisos es farà el 2 de juny, segons l'ordre de tria establert. A continuació començaran les obres de rehabilitació dels habitatges, ja que a hores d'ara la majoria no tenen la cèdula d'habitabilitat. Segons el consorci, caldrà una inversió d'uns 7.000 euros per pis per deixar en condicions els 53 habitatges repartits entre els blocs dels carrers de Mart, Llevant, Estrelles i Venus, al barri de la Mina. Els adjudicataris hauran d'abonar en concepte de lloguer una quantitat a l'entorn del 15% dels ingressos familiars i un cop acabades les obres d'adequació es lliuraran les claus als nous veïns. Fonts del consorci preveuen que sigui en un termini de sis mesos, però asseguren que treballen per avançar el lliurament a la primera setmana d'octubre.

Tot i que una part dels pisos que es rehabilitaran són a l'edifici de Venus, el consorci manté en vigor el compromís d'enderrocar el bloc. El secretari d'Afers Socials i Famílies i president executiu del consorci de la Mina, Francesc Iglesies, va recordar ahir que el contracte de lloguer social no genera cap dret urbanístic a les famílies que vagin a viure a Venus. Iglesies va reconèixer que l'enderroc del bloc “no és incompatible” amb “el fet de donar ara sortida als drames de les famílies, algunes de les quals han estat desnonades”. En això estan d'acord els actuals veïns de Venus, que veuen bé que es rehabilitin els pisos desocupats i que s'hi instal·lin famílies “que ho estan passant molt malament perquè hi ha molta necessitat al barri”, en paraules de Paqui Jiménez, portaveu dels veïns de Venus. “Com més veïns siguem al bloc, més gent hi haurà per contribuir a les despeses de la comunitat”, assegura Jiménez, que no creu que l'adjudicació d'aquests habitatges alenteixi el procés d'enderroc del bloc.

LA XIFRA

15%
Percentatge dels ingressos familiars
que hauran d'aportar les famílies adjudicatàries dels 53 pisos de lloguer social.

Els veïns fan sentir les seves protestes a Ada Colau

La Plataforma d'Entitats i Veïns de la Mina i els veïns del bloc de Venus van aprofitar la visita d'ahir de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la Mina, per fer-li arribar escrits en què reclamen més participació en el procés de transformació del barri. L'Ajuntament de Barcelona forma part del consorci de la Mina, encarregat de tirar endavant el pla de transformació del barri, amb l'Ajuntament de Sant Adrià, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Els dos col·lectius del barri, concentrats davant la biblioteca Font de la Mina, van lliurar a l'alcaldessa les seves reivindicacions abans que comencés la presentació del llibre Les ciutats invisibles, de Marc Andreu, en què Colau va participar. En els seus escrits, els veïns denuncien la retallada de recursos per als projectes socials al barri, la manca de transparència del consorci de la Mina i, en concret, els veïns de Venus li demanen informació de primera mà sobre el futur del bloc. “No s'oblidi de Venus”, li va dir una veïna del bloc a l'alcaldessa de Barcelona a les portes de la biblioteca. Colau va respondre-li que no ho faria i va escoltar també les reivindicacions de la plataforma Stop Crematori de Sant Adrià. Un nombrós grup d'integrants d'aquest grup es van plantar ahir a la Mina per fer sentir les seves veus. També hi havia representants de l'AV del Besòs, que es queixen dels pisos ocupats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia