Urbanisme

política municipal

urbanisme

Veïns de la Devesa de Girona al·legaran contra el pla especial, pel Camp de Mart

L'entitat veïnal tem que la zona es converteixi en una gran esplanada asfaltada on es facin concerts, el mercat i s'hi posin les atraccions de les Fires

L'associació de veïns de la Devesa-Güell de Girona presentarà al·legacions contra el pla especial de la Devesa que el govern de la ciutat va presentar-los dimarts. El president de l'associació, Josep Plazas, confirma el que ja es va evidenciar en l'audiència de presentació del pla: la disconformitat en el fet que el Camp de Mart es prevegi com un espai polivalent on es facin les activitats més “intensives” –segons les ha anomenat el govern– del parc. En l'audiència, diversos veïns van expressar la seva preocupació per aquest fet. Els veïns –especialment els del passeig de la Devesa– van alertar del soroll i la brutícia que preveuen que es generaria prop dels seus habitatges. Entre aquestes activitats podria haver-hi –sospiten, tot i que l'alcaldessa, Marta Madrenas, va assegurar-los que no s'ha decidit res en aquest sentit– el mercat bisetmanal que ara es fa al vial perimetral, concerts o les atraccions de les Fires, a més de les activitats de Fira de Girona que ja s'hi realitzen. Alguna veïna va apel·lar al dret al descans que, temen, es podria posar en risc si al Camp de Mart “hi va a parar tot.” Per la seva banda, Plazas qüestiona que fer activitats d'aquest tipus al Camp de Mart sigui la millor manera d'atraure la gent cap a la Devesa: “El Camp de Mart hauria de ser una zona de repòs, de gaudi, naturalitzada, que doni sensació de parc, i no una esplanada immensa asfaltada”, considera. El president de l'associació admet que la resta del projecte els agrada, especialment el fet que es vulgui millorar la transició entre el riu i la Devesa pel nord i la Devesa i la ciutat pel sud. Vaticina, però, que tota aquesta part del pla no es farà mai: “És una obra faraònica que val molts diners i que Girona no pot pagar, tal com ja admet l'Ajuntament. El que passarà és que arreglaran quatre coses i ja està... Això sí, asfaltaran el Camp de Mart perquè no tindran diners per a res més.” Assegura que l'entitat no ho acceptarà. L'equip directiu de l'entitat pensa fer una assemblea de veïns per recollir les seves impressions de primera mà i donar-los més informació.

Aparcar a la Devesa

En l'audiència també va sortir el tema de l'aparcament de cotxes al Camp de Mart. Plazas va recordar que mentre es feia l'assemblea –a les 20 h– hi havia encara una vintena de vehicles aparcats, tot i que el mercat –durant el qual és permès aparcar-hi– s'havia acabat al migdia. El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, va admetre que hi ha hagut problemes amb la barrera i va assegurar que s'hi faran canvis de manera immediata —canviaran una barrera trencada i canviaran els tancaments–. Plazas va proposar que s'hi posin càmeres per multar els cotxes que hi entrin, tal com es fa al Barri Vell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona