Urbanisme

política municipal

urbanisme

Badalona vol destinar 18 milions a rehabilitacions i millores de l'espai públic

És la primera fase del pla d'inversions municipals del mandat, que puja a 49 milions

El govern local espera el suport de l'oposició per tirar-lo endavant

L'equip de govern de Badalona preveu destinar 18 milions d'euros a projectes de rehabilitació, reparació i recuperació de diversos espais públics, instal·lacions i equipaments amb problemes de manteniment. L'anomenat pla Recupera és la primera fase del pla d'inversions municipals, que tindrà un pressupost total de 49 milions d'euros.

El pla Recupera es presenta com un pla de xoc municipal que preveu actuacions en tots els districtes de la ciutat. La meitat dels 18 milions aniran destinats a actuacions de reurbanització, pavimentació, clavegueram, enllumenat, semàfors i xarxa freàtica. Prop d'un 17% servirà per fer reparacions urgents en equipaments. Una de les actuacions concretades és l'adequació provisional de la via lateral de l'autopista al barri de Sant Crist per deixar-la en condicions mentre l'obra de la segona fase de construcció del lateral de la C-31 no es fa. “Sant Crist ha estat un barri oblidat massa anys i cal actuar en aquest espai”, manté el primer tinent d'alcalde i regidor de l'Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC).

El segon tinent d'alcalde i regidor de l'Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas (ICV-EUiA), assegura que el pla inclou “necessitats urgents oblidades durant anys” i, per aquest motiu, l'equip de govern espera no trobar traves de l'oposició per aprovar-lo al mes de juny. Està previst començar les actuacions urbanístiques incloses en el pla després de l'estiu.

El finançament del pla Recupera correspon majoritàriament a recursos del mateix Ajuntament de Badalona, que hi aportarà 14,3 milions d'euros a través d'operacions de finançament. La Diputació de Barcelona hi contribuirà amb 2,3 milions d'euros i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb 1,1 milions. La segona fase del pla d'inversions municipals del mandat sumarà 31 milions d'euros i, d'aquests, 6 aniran destinats a inversions als districtes que es decidiran a través d'un procés participatiu. “Serà el pressupost participatiu més gran de Catalunya”, explica el tercer tinent d'alcalde i regidor de l'Àmbit Badalona Democràtica, Jose Téllez (Guanyem Badalona en Comú).

LES XIFRES

18
milions d'euros
es destinen a la primera fase del pla, que està previst que s'aprovi en el ple municipal de juny.
49
milions d'euros
és el total del pressupost d'inversions del mandat; d'aquests, 19 són de fons supramunicipals.
6
milions d'euros
de la segona fase seran per a inversions als districtes que es decidiran de manera participativa.

L'oposició critica les formes, però veu possible l'acord

Els partits a l'oposició municipal reconeixen que alguns dels projectes del pla Recupera són necessaris per a la ciutat i que és possible arribar a un acord, tot i que critiquen les formes de l'equip de govern. “És una mostra més de la política d'aparador”, els recrimina Juan Fernández, del PP, pel fet que el pla s'hagi presentat públicament abans de donar-lo a conèixer a l'oposició. En la mateixa línia, el PSC lamenta que encara no tinguin el detall de tots els projectes que es volen executar en la primera fase. “Quan tinguem les propostes, les estudiarem”, afirma Rubén Guijarro, que hi afegeix que el seu grup “actuarà amb responsabilitat”; tot i això, coincideix amb el PP que volen tenir marge de maniobra per fer propostes de necessitats que hagin recollit a peu de carrer. Ferran Falcó (CiU) indica que les inversions de la primera fase “haurien d'haver estat cobertes per la despesa ordinària de manteniment” i manté que la participació ciutadana per decidir on va una part del pressupost “serà positiva però no és nova”. El regidor convergent assegura que el seu grup també farà propostes d'inversions “que generin valor afegit i responguin a l'interès general”. Des del PP conclouen que el pla “és possible gràcies a la bona gestió econòmica del PP en el mandat anterior”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona