Urbanisme

municipal

urbanisme

Arenys de Mar farà revisar el Bareu per un enginyer

El govern acorda amb els veïns supervisar el projecte de canalització abans d'executar res

L'actuació prevista té un pressupost d'uns 800.000 euros

El projecte de canalització del rial del Bareu, encarregat per l'anterior govern a un equip d'arquitectes, és damunt la taula, pendent de revisió. L'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, reconeix que ha estat la primera interessada a saber els detalls de la proposta, que costaria 800.000 euros, per acabar de recollir les aigües al tram que es va deixar sense canalitzar, des de l'escola Sinera fins a arribar al mar.

“No en teníem constància, des de l'oposició, d'aquest projecte, ni els veïns tampoc”, assegura Moreno. L'obra prevista inclou la recollida d'aigües amb sorrals i tres terrasses per frenar els sòlids de les rierades, i en una segona fase fer la urbanització del clavegueram, voreres i il·luminació. “Volem saber abans de res si el que es proposa solucionarà la problemàtica de les inundacions”, assenyala l'alcaldessa. D'acord amb els tres representants dels veïns que van ser a la reunió, es va acordar fer arribar el projecte a un enginyer hidràulic perquè hi doni el vistiplau.

Segons explica l'alcaldessa, els veïns són reticents per ara a tirar endavant cap gran actuació i únicament reclamen unes passeres per poder travessar el rial quan baixa d'ample a ample. L'alcaldessa, però, reconeix que hi ha punts crítics, com ara el de davant del supermercat Bon Preu, on cal actuar per reconduir l'aigua perquè no s'inundin cada cop que plou fort.

Sobre la possibilitat de fer una consulta entre els veïns sobre el projecte del Bareu, l'alcaldessa es va mostrar més prudent que el govern anterior. “Potser el que cal, més que una consulta, és donar bona informació un cop es resolgui quina és la millor solució tècnica i si funcionarà”, assenyala.

LA FRASE

Volem saber abans de res si el que es proposa solucionarà la problemàtica de les inundacions
Annabel Moreno
alcaldessa i regidora d'urbanisme d'Arenys de Mar

L'últim rial del pla de rieres

Les obres al rial del Bareu van començar el 2007 però van durar poc. Problemes tècnics sobre el terreny van obligar a aturar els treballs i revisar el projecte, que es va encarir: el cost inicial es va duplicar. Va ser arran d'aquest increment que l'Agència Catalana de l'Aigua es va desentendre de l'obra i va anunciar el 2012 que suspenia la canalització del Bareu, inclòs inicialment en el famós pla de rieres del Maresme. L'administració deixava a mitges la canalització, que sí que es va portar a terme a la part alta, coincidint amb la urbanització dels pisos del Bareu i els accessos a l'escola Sinera i a l'escola bressol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia