Urbanisme

Vilafant es queda amb la rectoria i cedeix parcel·les

La permuta amb el Bisbat permetrà construir 34 habitatges de lloguer social mentre el municipi disposarà d'un edifici cèntric per a equipaments públics

L'Ajuntament de Vilafant ha adquirit la rectoria i l'hort rectoral mitjançant una permuta amb el Bisbat de Girona, que rebrà a canvi dues parcel·les municipals per construir-hi habitatges destinats a lloguer social.

La decisió de la permuta de les dues finques municipals situades als Camps d'en Fita i Camps d'en Pineda va ser aprovada per tots els grups municipals en el ple d'aquest mes de juny. L'Ajuntament està interessat en aquest edifici de la rectoria i en el seu hort per convertir-los en equipaments públics, i alhora per aconseguir un esponjament superior del tramat urbà de la zona cèntrica de la població. La rectoria té una superfície de 485 m² construïts, distribuïts entre planta baixa i primer pis, i l'hort que envolta l'església de Sant Cebrià, conegut com el Cau, ocupa una superfície de 757 m². El conjunt de l'edifici i la finca té un valor de 360.840 euros. Pel que fa a les dues finques que l'Ajuntament cedeix al Bisbat amb la permuta, tenen una superfície de 1.619 m² i 2.227 m² i el seu valor estipulat és de 339.504 euros. El Bisbat destinarà aquests terrenys a la construcció d'habitatges de lloguer social.

El consistori i l'organització episcopal han signat un conveni per a l'establiment de compromisos, i a continuació es realitzarà la formalització de l'escriptura pública del contracte. L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, valora les negociacions molt positivament, ja que considera que el poble en sortirà doblement beneficiat. Per una banda el municipi disposarà d'una gran oferta d'habitatges de lloguer social, que donarà accés a l'habitatge als veïns que així ho necessitin, i alhora es dinamitzarà el centre de la vila amb una extensa zona d'equipaments municipals, amb grans possibilitats, i tot això sense cap cost social ni econòmic per al municipi. Respecte a la rectoria, Cantenys ha explicat a aquest diari que, en formalitzar-se la permuta, l'Ajuntament obrirà un procés participatiu per tal de definir-ne els usos. L'alcaldessa hi afegeix que es farà una anàlisi tècnica de l'edifici (fa més de set anys que està inhabitat), per valorar el cost de possibles remodelacions. També està previst reunir-se amb les associacions del municipi per trobar la millor alternativa per a l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona