Urbanisme

URBANISME

La plaça d'Europa passarà a ser la de l'Orfeó Renaixença

S'aprovarà en ple a Mollerussa, complint amb una reivindicació de fa cinc anys

L'Ajuntament separa en dues parts una modificació del POUM de la ciutat per accelerar la tramitació d'una d'elles

El ple municipal de Mollerussa, que tindrà lloc avui a les 9 del vespre, aprovarà canviar el nom de la plaça d'Europa de la ciutat, que passarà a dir-se de l'Orfeó Renaixença. Tot i que encara no s'ha fet efectiu el canvi a les plaques del carrer, el consistori pràcticament ha acabat els treballs per instal·lar a la plaça el monument del 25è aniversari d'aquesta entitat cultural de la ciutat, que enguany compleix quatre dècades d'història.

Amb el canvi de nom s'acompleix una reivindicació que es va originar fa cinc anys, quan es va canalitzar aquesta demanda a través d'una recollida de signatures. Al febrer del 2013, el ple de l'Ajuntament va donar llum verd a la designació d'un dels carrers de la ciutat a l'Orfeó Renaixença. En un primer moment es va pensar en el passatge on hi havia el monument en aquell moment, just al darrere del recinte firal. L'oposició dels veïns de dos blocs de pisos va fer desistir en el canvi de nom fins que s'ha trobat aquest nou emplaçament, on no hi haurà cap afectació a nivell cadastral, segons va explicar ahir l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

A la sessió d'avui també s'aprovarà una modificació puntual del POUM de la ciutat per subdividir en dos un canvi d'equipaments als quals l'Ajuntament havia donat llum verd fa dos anys i mig. L'objectiu és que es pugui accelerar la tramitació administrativa d'un d'ells, que afecta un terreny annex a la pista d'atletisme que s'està construint al parc de la Serra, tal com s'ha suggerit des d'Urbanisme. L'altre restarà pendent al futur desenvolupament que l'empresa Nufri farà en uns terrenys, ara municipals, sobre els quals es va acordar substituir-los per uns altres a la Serra i la residència de Can Jaques.

LA DATA

28.02.13
El ple de Mollerussa
va donar llum verd per designar el nom d'un carrer de la ciutat a l'Orfeó Renaixença.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia